avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 317 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Recuperare taxa auto
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Recuperare taxa auto

Am o intrebare. Detin o masina la care tatal meu a platit taxa de mediu in anul 2008, masina fiind noua. In 2016 tata a trecut masina pe numele mamei mele, iar in 2017 a decedat. Se mai poate recupera taxa, daca cel care a platit-o a decedat?
Cel mai recent răspuns: viorel55 , utilizator 12:13, 14 Aprilie 2018
da ! cu actele de deces si titlul de mostenitor. Cred ca stiti ca termenul limita este de 31.08.2018
Pai nu am un titlu de mostenitor, pentru ca masina a fost trecuta pe numele mamei când inca tata era in viata.

viorel55 a scris:

da ! cu actele de deces si titlul de mostenitor. Cred ca stiti ca termenul limita este de 31.08.2018

Nu m-ati inteles, nu conteaza ce s-a intamplat cu masina dupa plata taxei. Initial, tata a platit taxa si omul a murit. Da ? Deoarece taxa se restituie celui care a platit-o INITIAL si omul este mort, atunci taxa este ridicata de un mostenitor care dovedeste aceasta calitate. Daca dumneavoastra sunteti fiul decedatului si nu s-a facut o succesiune, atunci aveti calitatea de mostenitor sub efectul legii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept civil. mostenire! completare succesiune nicujexul nicujexul Buna ziua! Intrebare: Dupa decesul tatalui, la dezbaterea succesiunii, toti cei 4 copii au renuntat in favoarea mamei pt locuinta ce forma masa succesorala ... (vezi toată discuția)
Drepturi mostenire geta2005 geta2005 Soțul meu ,fiu unic a decedat înaintea mamei lui eu nora am dreptul la mostenire , casa si terenul soacrei mele ? Mentionez ca nu am avut copii cu soțul meu. (vezi toată discuția)
Restituire taxa auto platitor decedat ankalaura85 ankalaura85 Buna ziua, Mostenitorul platitorului taxei poate solicita restituirea taxei? Care ar fi temeiul legal? ANAF respinge cererea de restituire pe motivul ... (vezi toată discuția)