Buna ziua
In luna iunie 2014 am facut un credit la un IFN,pana in luna iunie 2015 m-ia fost debitat contul lunar cu suma convenita cu acel IFN.
Cred ca mai aveam de platit o rata ,dar din iunie 2015 nu mi s-a mai oprit nici un ban desi in cont erau bani pentru ca in acel cont imi primesc salariul.
Din iunie 2015 si pana acum nu am mai fost contactat de nimeni.
In data de 7 martie 2015 am fost sunat de catre un executor spunandu-mi ca am de achitat suma de 10742 lei,compusa din 645 lei rata restanta si 10097 lei dobanzi penalizatoare. Mi s-a propus o esalonare pana la achitarea totala,esalonare pe care nu am acceptato.Mi-a dat termen de acceptare a esalonarii pana pe data de 15 martie,apoi vor incepe procedurile de executare.Intrebare:
-este posibil ca penalitatile sa fie de 15 ori mai mari de cat rata?
-ar trebui sa ma adresez unui avocat?
-executorul poate fi din oricare localitate? Sau trebuie sa fie din aceiasi localitate in care imi am domiciliul?
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Daca aveti de gand sa semnati esalonarea propusa de catre executor, inseamna ca sunteti de acord cu achitarea sumei pretinse la plata. In faza de executare silita apar multe sume pretinse la plata, astfel ca, pe langa penalitatile pretinse, veti mai avea de plata si alte cheltuieli de executare silita. Daca va veti adresa sau nu unui avocat este numai hotararea Dumneavoastra .