avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... inscriere drept de servitute
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

inscriere drept de servitute

Buna ziua! Va rog sa-mi spuna cineva daca pentru inscrierea unui drept de servitute poate fi folosita o Hot de Consiliu Local Municipal in loc de o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila, in conditiile in care persoana refuza sa-si dea acordul, Problema ar fi urgenta si nu am timp de proces iar prin HCLM este prevazuta obligativitatea proprietarului de a acorda acest drept (are acord notarial, la dosar , prin care este de acord cu prevederile puz-ului). Multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 9 Martie 2018
Fghjkkk, utilizator
Cel mai recent răspuns: Fghjkkk , utilizator 09:13, 9 Martie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Servitutea este o forma de proprietate pe terenul altuia, se constituie prin conventie notariala sau hotarare judecatoreasca si prevede obligatii in sarcina ambelor parti, in general obligatii financiare de despagubire si intretinere in sarcina fondului dominant care presupun ca este cazul dvs. Ma indoiesc ca veti putea inscrie in cartea funciara fara unul dintre aceste acte. Declaratia ca este de acord cu PUZ poate fi interpretat ca o promisiune de a constitui servitutea
Ultima modificare: Vineri, 9 Martie 2018
CaraD, utilizator
Terenul asupra caruia as dori sa fie inscris dreptul de servitute este prevazut prin HCLM,, cu acordul proprietarului - teren cu destinatie de trama stradala, dar la OCPI apare in continuare pasune in intravilan, In cazul unui proces cam cat estimati ca ar putea dura?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Orice raspuns primiti la intrebarea asta va avea foarte mari sanse sa se dovedeasca eronat. Depinde de gradul de incarcare al instantei, probele propuse de parti si timpul necesar pentru administrarea lor, eventuale termene pentru negociere directa, samd.
Da! Aveti dreptate! Multumesc oricum!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obtinere drept de servitute Fghjkkk Fghjkkk Am un teren intravilan pt care am cumparator. Acesta conditioneza cumpararea de garantarea dreptului de servitute pt terenul din dreapta care printr-o ... (vezi toată discuția)
"promisiune unilaterare de constituire drept de servitute cu notare in cf" ok sau nu? bugsy_io bugsy_io Buna ziua! Am in coproprietate cu inca o persoana o parcela de teren. Doresc sa ii vand celeilalte persoane cota mea parte dar in acelasi timp imi doresc sa ... (vezi toată discuția)
Suprapunere terenuri Gabriel T. Gabriel T. Buna ziua! Impreuna cu 2 prieteni, am cumparat un teren intravilan (12.000 mp) cu categoria de folosinta ”arabil”. Am contactat un arhitect pentru ... (vezi toată discuția)