avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 687 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Angajat platit in acord
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Angajat platit in acord

Angajatul lucreaza la program de 8 ore pe zi, de luni pana vineri. Angajatul este platit in acord, pentru realizarea anumitor produse finite . Angajatorul doreste sa il plateasca in functie de realizari.Salarul brut realizat poate fi mai mic de 1.900 lei?
Cel mai recent răspuns: viorel55 , utilizator 13:41, 9 Martie 2018
Aici problema este foarte delicata. Actualele prevederi fiscale sunt practic inaplicabile pentru lucrul in acord global. Simplu, cei 1900 lei care reprezinta salariul minim sunt inatacabili. Unii au instituit regula ca daca 3 luni consecutiv nu se realizeaza norma salariatul este concediat. Altii printr-o evidenta extracontabila compenseaza depasirile de norma din anumite perioade cu pierderile din alte luni cand nu s-a realizat norma si plateste diferenta. (de regula la 3 luni) Oricum Acordul Global e pe cale sa-si dea obstescul sfarsit, deoarece este inoperant in actualele conditii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cim cu 2 zile de lucru rominaduca rominaduca Urmeaza sa angajam o persoana, cu program de lucru 2 zile pe saptamana(zile lucratoare), 8 ore pe zi. Imi spuneti va rog cum se calculeaza contributiile CAS ... (vezi toată discuția)
Repaus saptamanal - obligatoriu 2 zile consecutive? ASL ASL Codul muncii la art. 137 alin.1), mentioneaza repausul saptamanal de 48 de ore consecutive (sambata si duminica) iar la alin. 2), este mentionat faptul ca ... (vezi toată discuția)
Pot avea probleme cu itm-ul daca lucrez sambata? bughyy86 bughyy86 Buna ziua! Am o problema la locul de munca! Am semnat un contract pentru 8 ore pe zi, 5 zile pe saptamana. Problema este ca mi se cere sa vin si sambata cateva ... (vezi toată discuția)