avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 336 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Ce autorizatii sunt necesare pentru deschiderea unei ...
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Ce autorizatii sunt necesare pentru deschiderea unei calcatorii?

As dori sa stiu cu exactitate pasii ce trebuiesc urmați pentru deschiderea unei călătorii.
Cel mai recent răspuns: Raluca Iliescu , Avocat 17:47, 9 Martie 2018
Buna ziua.
Daca doriti sa deveniti Persoana Fizica Autorizata, aveti nevoie de calificare in domeniu.
Daca doriti sa infiintati un SRL, nu va trebuie atestat.
Pt. oricare dintre variante trebuie sa va adresati ONRC.
Primul pas este sa depuneti cererea de disponibilitate/ rezervare denumire firma- formular.
Dupa ce ati obtinut denumirea, va trebui sa completati un dosar cu o serie de documente.
In declaratia model 2 autorizati:
cod caen 9601 Spalarea si curatarea (uscata) articolelor textile si a produselor din blana
Aceasta clasa include:

-spalarea si curatarea uscata, calcarea etc., a tuturor tipurilor de articole de îmbracaminte (inclusiv din blana) si textile, utilizând echipamente mecanice, manuale sau masini cu auto-servire ce functioneaza cu monede, pentru publicul larg sau pentru clienti industriali sau comerciali ;
-colectarea si livrarea lenjeriei ;
-samponarea carpetelor si covoarelor; curatarea draperiilor si a perdelelor, la domiciliul clientilor sau nu ;
-curatarea rufariei, uniformelor de lucru si altor articole similare, de catre spalatorii

.
Ultima modificare: Vineri, 9 Martie 2018
Raluca Iliescu, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spalatorie covoare R0MI R0MI De ce acte am nevoie sa pot deschide o spalatorie de covoare si ce tip de firma ati recomanda sa deschid pfa ii . Etc (vezi toată discuția)
Srl d reluflorea reluflorea O firma cu obiect de activitate deratizare - dezinsectie, s-ar putea incadra in acest program - SRL D ? Respectand pasii si criteriile impuse, nu am gasit daca ... (vezi toată discuția)
Autorizatie mediu spalatorie covoare ContSters15714 ContSters15714 Buna ziua Am o cunostinta care vrea sa isi deschisa o spalatorie covoare.Si-a facut firma cu codurile aferente si acum cauta spatiul si ma intreaba care ... (vezi toată discuția)