avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Autorizatie mediu spalatorie covoare
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Autorizatie mediu spalatorie covoare

Buna ziua

Am o cunostinta care vrea sa isi deschisa o spalatorie covoare.Si-a facut firma cu codurile aferente si acum cauta spatiul si ma intreaba care sunt pasii. Are nevoie de autorizatie de mediu dar din cunostintele mele, dat fiind faptul ca inca nu are spatiul si urmeaza sa il inchirieze si implicit doteze ma gandesc ca are nevoie si de aviz de mediu?
Care ar fi pasii pe care domnul trebuie sa ii respecte?

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: iatcu , utilizator 10:27, 2 Octombrie 2018
Daca splalatoria nu se face cu fonduri europene, iar amenajarile si dotarile nu implica obtinerea unei autorizatii de constructie nu estenevoie de aviz de mediu. De asemenea proiectul nu necesita nici obtinerea acordului de mediu. In schimb are nevoie de autorizatie de mediu. Pasii care trebuie urmati:
- inchirierea spatiului intr-o zona unde, conform planurilor de urbanism, se poate desfasura activitatea respectiva.
- efectuarea amenajarilor si dotarilor necesare
- elaborarea si depunerea documentatiei pentru obtinerea autorizatiei de mediu
- vizita in teren a celor de la agentia de mediu pentru a vedea ca dotarile si amenajarile din documentatie exista in realitate
- sedinta publica in care se discuta cazul si se ia decizia emiterii autorizatiei de mediu
- se asteapta 30 zile lucratoare de la decizia de emitere, perioada in care se pot face contestatii
- se emite autorizatia de mediu si se poate desfasura activitatea
Va multumesc mult pentru raspuns!
Buna ziua,
Pe ce cod CAEN considerati ca este necesara obtinerea autorizatiei de mediu?
Pentru "9601 - Spălarea şi curăţarea (uscată) articolelor textile şi a produselor
din blană" este necesara obtinerea autorizatiei de mediu doar caca se desfasoara activitati de vopsitorie.
Pentru orice investitie ce urmeaza a fi facuta TREBUIE obtinut punct de vedere de la ANPM (aviz / acord de mediu)
Cu stima!
Ultima modificare: Marți, 2 Octombrie 2018
iatcu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare spalatorie haine dragnia dragnia Buna ziua, Va rog frumos sa ma ajutati in rezolvarea unei probleme. Seful meu doreste sa deschida o noua firma - o spalatorie de haine, ecologica. Va rog sa ... (vezi toată discuția)
Ce autorizatii sunt necesare pentru deschiderea unei calcatorii? Amatei84 Amatei84 As dori sa stiu cu exactitate pasii ce trebuiesc urmați pentru deschiderea unei călătorii. (vezi toată discuția)
Spalatorie covoare R0MI R0MI De ce acte am nevoie sa pot deschide o spalatorie de covoare si ce tip de firma ati recomanda sa deschid pfa ii . Etc (vezi toată discuția)