avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 749 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Ce inteles are?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Ce inteles are?

Buna ziua,
In tabelul de calcul al pensiei exista o rubrica numita "participare", in
procente.
Ce inseamna?
Contributia procentuala la fondul de pensii (100%)?
Participarea la programul de lucru standardizat conform legilor in vigoare (8 ore)?
Multumesc
Ultima modificare: Vineri, 9 Martie 2018
EugeniaG, utilizator
Cel mai recent răspuns: EugeniaG , utilizator 08:35, 10 Martie 2018
Eu cred ca se refera la contributiile de mai jos:

www.avocatnet.ro/articol_454...
Multumesc de raspuns.
Intrebarea mea vizeaza perioada de dinainte de 1989 cand se retineau contributii procentuale diferite de acum.
In buletinul de calcul este mentionat 100%, deci cred ca se refera la faptul ca persoana a contribuit integral -conform p[revederilor legale de atunci- la fondul de pensii.
Revin cu o completare.
Aceasta rubrica se refera la participarea la fondul de pensii de stat?
Inainte de 1996 aceasta rubrica nu exista in buletinul de calcul al pensiilor.
Presupun ca ea a fost introdusa odata cu aparitia pensiilor private, si cu virarea unei cote procentuale din retinerile pe salariu catre aceste fonduri private.
Imi poate confirma cineva de specialitate ca asa stau lucrurile?
Multumesc.
Revin cu o completare.
Aceasta rubrica se refera la participarea la fondul de pensii de stat?
Inainte de 1996 aceasta rubrica nu exista in buletinul de calcul al pensiilor.
Presupun ca ea a fost introdusa odata cu aparitia pensiilor private, si cu virarea unei cote procentuale din retinerile pe salariu catre aceste fonduri private.
Imi poate confirma cineva de specialitate ca asa stau lucrurile?
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie facultativa pilonul 3 ContSters23466 ContSters23466 In luna februarie 2010 am incheiat un contract pentru pensie facultativa pilonul 3 cu [Editat-un fond de pensii privat], iar contractul l-am dus la ... (vezi toată discuția)
Renuntarea la pensia de stat pentru pensia privata rabina rabina Buna ziua, Cand au fost introduse pensiile obligatorii am fost repartizata aleatoriu la ING. In momentul de fata, am optat pentru o pensie privata - Pilon ... (vezi toată discuția)
Retragere pilonul ii de pensie. am participat la pilonul ii de ... CDEF CDEF Retragere pilonul II de pensie. Am participat la pilonul II de pensie in perioada 2007-2020, cand m-am pensionat anticipat. In anul 2022 am renuntat la pensia ... (vezi toată discuția)