avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenirea datoriilor tatalui
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenirea datoriilor tatalui

Tatal meu a decedat acum fix 7 ani. Impreuna cu mama si fratele meu am achiatat toate datoriile pe care acesta le avea la banci si terti imediat dupa deces. Acum dupa 7 ani, Kruk Romania ne-a solicitat copia dupa certificatul de deces intrebandu-ne totodata daca am deschis succesiunea fara a ni se da nici cel mai mic detaliu despre ce este vorba. Au spus ca dau detalii doar la mostenitori. Tin sa mentionez ca nu am decshis succesiunea dupa tatal meu deci nu sunt mostenitori legali. Intrebarea mea este, daca exista o datorie a tatalui meu, dupa cat timp se prescrie? Ne gandim si la posibilitatea ca tatal meu sa fii girat pe cineva fara stirea mamei. Nu stim cum sa procedam pentru a afla despre ce este vorba si nu stim daca este legal ca cei de la kruk sa o sune pe mama si sa o preseze sa faca succesiunea fara sa ii de nici un detaliu. Ce este de facut? Multumesc din suflet pentru raspunsuri!
Cel mai recent răspuns: ghe andreea , utilizator 21:16, 9 Martie 2018
Buna ziua,
Nu le dati nimic si nici nu semnati niciun inscris decat in prezenta unui avocat.
Exact cum a spus Av. Gabriel, nu semnati absolut nimic si nu purtati nicio discutie cu cei de la Kruk, acestia nu sunt creditorii tatalui dumneavoastra, cel mai probabil au cumparat o datorie.
Tinand cont ca sunt 7 ani de la deces, aceasta datorie este mai mult ca sigur prescrisa si vor incerca sa va pacaleasca sa o preluati dumneavoastra.
Multumesc frumos pt raspunsuri! O sa ii ignoram. Sunt neprofesionisti avand in vedere faptul ca nici macar o nu au trimis o hartie acasa ci doar au sunat. O sa vedem ce se intampla, daca revin cu presiuni o sa ii dam in judecata. Impactul emotional in special pt mama este f mare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita pentru o persoana decedata? AncaAnca17 AncaAnca17 Buna ziua. Tatal meu a decedat acum 4 ani. Tot atunci am aflat ca a avut facut un credit de salarii in jur de 50 mil la BRD. De aproximativ un an de zile ... (vezi toată discuția)
Renuntare la mostenire dupa dezbaterea succesiunii cristibelciu cristibelciu Hristos a inviat ! Avem urmatoarea speta: tatal decedat in 2005,ramas un apartament, mama si 2 copii. Se dezbate mostenirea pentru toti 3 imediat dupa deces. ... (vezi toată discuția)
Cum se participa la o mostenire? ailazor100 ailazor100 As dori sa ma interesez cum se participa la o mostenire? Tatal meu, care a decedat in urma cu 6 ani nu are succsesiunea facuta. Exista niste terenuri si casa ... (vezi toată discuția)