am lucrat din anul 1977 pana in 2003 la ont carpati compania renr-auto ca tinichigiu-auto dar numai din 1990 am primit pe cartea de munca spor de toxicitate as vrea sa stiu daca aceasta perioada di 1990-2003 se incadreaza la grupa a ii de munca
Sporul de toxicitate se acorda procentual la salariu, se stabileste prin contractul colectiv de munca incheiat la nivel de firma, si se mentioneaza in contractul individual de munca.
Pentru a beneficia de grupa de munca, firma trebuia, anual, sa intocmeasca documentatii, sa obtina avizul ITM/ Inspectia muncii pentru locuri de munca incadrate in grupa de munca si sa nominalizeze lucratori pe locurile de munca pentru care a primit aviz de incadrare in grupa de munca.
Sporul de toxicitate nu are legatura cu grupa de munca. Daca s-a acordat spor de toxicitate nu este obligatoriu sa se acorde si grupa de munca.
Bună ziua! Am lucrat într-o instituție bugetară unde aveam în primire depozite Cu diverse obiecte de arta, foarte multe erau lucrări de sculptură din gips foarte vechi perioada după anii 1945! Depozitele erau câteva din ele insalubre, la subsolul unor blocuri, Cu praf și șobolani, de multe ori lucram cu mască! În acest context între 1994 și 2003 Am avut un spor de toxicitate! Poate fi considerat acest spor de toxicitate, în acest caz, grupa a doua de muncă? Vă mulțumesc mult pentru amabilitate! Aștept răspunsul Dumneavoastră! Cu tot respectul, Ion Mercore! Doamne ajuta!
Sporul de toxicitate nu este motiv pentru acordare grupa de munca.
Pentru a beneficia de grupa de munca, firma trebuia sa intocmeasca anual documentatii cerute de legislatia in vigoare, sa obtina avizul ITM/ inspectia muncii pentru locuri de munca incadrate in grupa de munca, sa nomializeze anual, beneficiarii de grupa de munca, pe locuri de munca incadrate in grupa de munca.
Pentru perioada respectiva, pentru cei care beneficiaza de grupa de munca se faceau mentiuni in carnetul de munca.
Primirea unui spor de toxicitate nu inseamna si activitate in grupa de munca ..pentru a fi incadrat in activitate prestata in grupa de munca trebuia sa se urmeaze o anumita procedura de catre acea institutie publica.( determinare de noxe, aviz ITM, nominalizarea persoanelor care se încadrează în grupele I şi II de muncă).
Grupe de muncă
Delicostea
Bună ziua.
Salariații care isi desfășoară activitatea,in totalitate in sectoarele de sanatate HIV/SIDA si au avut ( in continuare nu se stie cat le v-or ... (vezi toată discuția)