avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... ,,Respingere cererea''. Vă rog să-mi explicați ce ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

,,Respingere cererea''. Vă rog să-mi explicați ce înseamnă această soluție în proces pentru exercitarea autorității părintești

Buna seara . Suntem in proces pentru un minor . Sa dezbatut mutarea procesului . Noi ca reclamant am depus in Romania fiind tatal , parata mama vreea ca procesul sa fie in Germania . Am primit acest raspuns de catre domnul judecator : Complet: C.FAMILIE 5
Tip solutie: Respinge cererea
Solutia pe scurt: Admite excepţia necompetenţei generale a instanţelor române, invocată de pârâta-reclamantă prin întâmpinare. Respinge ca nefiind de competenţa instanţelor române cererea având ca obiect exercitarea autorităţii părinteşti, formulată de reclamantul-pârât Puiu Eduard-Constantin , în contradictoriu cu pârâta-reclamantă Pandele Raluca-Ioana . Obligă reclamantul-pârât la plata către pârâta-reclamantă a sumei totale de 3360 lei, cu titlu de cheltuieli de judecată (onorariu avocat, cheltuieli transport şi cazare). Cu drept de recurs în termen de 30 de zile de la comunicare. Cererea de recurs se va depune la Judecătoria Bacău. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 09.03.2018.

Va rog imi puteti explica ce inseamna ? Si pentru cine este respingerea
Va multumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Martie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 14:13, 11 Martie 2018
1-0 pentru mama
Ea a castigat.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuie sa va judecati la domiciliul minorului iar daca veti pierde acolo, veti pierde mult mai mult! Si nu e ca vrea mama sa se judece in Germania, ci asa e legea. Iar pe acolo nu tine ca reduce instanta cheltuielile, ci te distrezi, ca sa zic asa, pe bani grei.
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Martie 2018
Manuela Rășină, administrator
Aveţi de plătit doamnei 3360 lei cheltuieli de judecată. Trebuie să vă judecaţi în Germania.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Solutia instantei este corecta din punct de vedere procedural caci competenta pt astfel de cereri este atrasa de domiciliul minorului.

Asadar daca vreti ca o instanta sa stabileasca modalitatea de exercitare a autoritatii parintesti trebuie sa va adresati instantelor germane.

Cum s a introdus incorect o actiune, partea in culpa - adica reclamantul - este obligat sa plateasca cheltuieli de judecata paratei.

Impotriva acestei hotarari puteti face recurs, insa aveti in vedere si aspectul cheltuielilor, caci daca veti pierde se pot adauga noi sume pt aceasta cale de atac.
Va multumesc pentru raspuns. Dar copilu timp de 4 ani a fost la noi, gradinita la fel inca este inscris in Romania , noi i l-am dat pentru o vacanta. Acolo copilu sta efectiv in casa.

Alte discuții în legătură

Sentinta civila 1 narcisa29 narcisa29 Admite in parte cererea reconventionala precizata, formulata de paratul reclamant reconventional... si in consecinta - Dispune ca autoritatea parinteasca cu ... (vezi toată discuția)
Restituire taxe timbru. Pasare1 Pasare1 Pretentii/Civil/Fond - Citatie pt.10.12.2012 Dosar intors la Judecatorie Reclamantul pirede procesul la data de 08.09.2011 -> Judecatoria admite exceptia de ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! nu am studii de specialitate și vă rog să-mi dați, ... reliana reliana Bună ziua! Nu am studii de specialitate și vă rog să-mi dați, mulțumindu-vă anticipat, explicații pentru urmatoarea hotărâre ... (vezi toată discuția)