avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 851 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Restituire taxe timbru.
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Restituire taxe timbru.

Pretentii/Civil/Fond - Citatie pt.10.12.2012 Dosar intors la Judecatorie
Reclamantul pirede procesul la data de 08.09.2011 -> Judecatoria admite exceptia de necompetenta generala.Respinge actiunea avind ca obiect pretentii ca nefiind de competenta instantelor romana.
Reclamantul face recurs la Tribunal - la 27.03.2012 solutia tribunalului : Respinge ca nefondat, recursul formulat de catre reclamant impotriva sentintei Judecatoriei din 08.09.2011.Respinge ca nefondata cererea intimatilor privind obligarea recurentului la plata cheltuielilor de judecata.Irevocabila.Pronuntata in sedinta publica.
Acum reclamantul se intoarce la Judecatorie pentru Fond- Pretentii- " Restituire Taxa timbru " paratul primeste citatie pentru data de 10.12.2012 -> Intrebare : Ce implicatii poate avea paratul in aceasta cauza - paratul nu a incuviintat niciodata sustinerea unui proces la domiciliul reclamantului.Reclamantul a cunoscut dintotdeauna domiciliul paratului dar a incercat totusi de a induce in eroare instantele romane.In ce conditii poate fi restituita taxa de timbru cind reclamantul a pierdut procesul ? Va multumesc pentru raspuns !
Cel mai recent răspuns: Cezar augustin Dinu , Avocat 12:09, 6 Decembrie 2012
atata vreme cat s-a judecat si a pierdut procesul, inseamna ca nu a avut dreptate, ca atare nu i s-a restituit taxa de timbru platita.
cererea de restituire taxa de timbru este aberanta, si s-ar impune respingerea ei ca nefondata.
Paratul nu are nici o legatura cu actiunea de restituire.
Cel mai probabil a fost citat dintr-o obisnuinta / formalitate.
Solutia a fost:
" Admite exceptia de necompetenta generala a Judecatoriei.Respinge actiunea avand ca obiect pretentii ca nefiind de competenta instantelor romane."
Reclamantul sustine ca procesul nu a fost judecat.Cauza de fond a reclamatiei sale nu a fost judecata -dezbatuta in sedinta publica.Cum ramane cu taxa de timbru platita ?
Multumesc pentru raspuns.
cauza a fost judecata intrucat s-a pronuntat o solutie. ca nu s-a dezbatut/judecat fondul problemei, e cu totul alta problema....si nu are nici o relevanta.
instanta a fost ivestita legal, cu actiune timbrata legal si s-a pronuntata o hotarare egala. PUNCT!
orice discutie pe tema justificarii taxei de timbru este inutila

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Explicatie solutie pronuntata in apel SheiculDeRomania SheiculDeRomania Urmarea unei actiuni ce NU a fost timbrata in FOND, de catre RECLAMANTA, am formulat cale de atac APEL, aratand instante aspectele de fapt si de drept. ... (vezi toată discuția)
Granituire aordodi aordodi Buna ziua. S-a finalizat procesul de granituire prin care unul din vecini a cerut ca sa se stabileasca linia de hotar şi demolarea unor anexe construite ... (vezi toată discuția)
Refuz de executare a hotararii judecatoresti definitive si irevocabile chaserica chaserica Buna seara, Ptr inceput, daca am gresit sectiunea, imi cer scuze si rog un moderator sa o mute la sectiunea corecta. In regula, problema mea este ... (vezi toată discuția)