avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1069 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Explicatie solutie pronuntata in apel
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Explicatie solutie pronuntata in apel

Urmarea unei actiuni ce NU a fost timbrata in FOND, de catre RECLAMANTA, am formulat cale de atac APEL, aratand instante aspectele de fapt si de drept. Surpriza: iata solutia dispusa de catre instanta de APEL,

20.08.2015
Ora estimata: 08:30
Complet: C-Minori şi Familie Apel 2
Tip solutie: Nefondat
Solutia pe scurt: Respinge apelul ca nefondat. Obligă reclamanta-pârâtă si pârâtul-reclamant la plata taxei de timbru dotorată la fond in cuantum de câtre 20 lei fiecare. Definitivă. Pronunţată in şedinţă publică, azi 20.08.2015.
Document: Hotarâre 20.08.2015

Interesant NU?!

Adica, respinge calea de atac ca nefondata, obliga atat apelanta-reclamanta cat si pe subsemnatul la ACHITATREA tjt de la FOND.
CONCLUZIE: recunoaste instanta de apel, ca NU s-a achitat taxa Judiiara de timbru IN FOND, dar nu ANULEAZA cererea de chemare in judecata. Oare cum vine asta?

Exceptia netibrari actiuni se sanctioneaza cu ANULAREA cereri de chemare in judecata, cf. art.148, pct 6 si 197 alin 2 Ncpc. Deci??? Va rog a-mi da un raspuns eventual motivat. MULTUMESC.
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 08:01, 24 August 2015
INSTANȚA DE FOND trebuia să pună în vedere reclamantului achitarea taxei de timbru, și termenul până la care trebuie această obligație îndeplinită, acțiunea a mers mai departe, .Instanța de apel observând acest lucru, a obligat la achitarea taxei respective.Dar, mă întreb de ce, în apel, ambele părți au fost obligate la achitarea acestei taxe?
D-voastră , ca pârât , de ce nu ați invocat excepția netimbrării la prima instanță?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Solutie proces! haller haller Buna ziua! As dori sa mi se explice si mie solutia din [b]apel[/b]. La prima instanta pe fond s-a dat urmatoarea solutie: \\"Solutie: HOT.-Respinge ... (vezi toată discuția)
Care este motivul respingerii actiunii ? cmgroup_08 cmgroup_08 sunt intr-un proces in calitate de debitor. am chemat in garantie o alta persoana. mi s-a admis cererea de chemare in garantie. nu am platit taxa de timbru pt ... (vezi toată discuția)
Restituire taxe timbru. Pasare1 Pasare1 Pretentii/Civil/Fond - Citatie pt.10.12.2012 Dosar intors la Judecatorie Reclamantul pirede procesul la data de 08.09.2011 -> Judecatoria admite exceptia de ... (vezi toată discuția)