avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 837 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Bună ziua! Nu am studii de specialitate și vă rog ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Bună ziua! Nu am studii de specialitate și vă rog să-mi dați, ...

Bună ziua!
Nu am studii de specialitate și vă rog să-mi dați, mulțumindu-vă anticipat, explicații pentru urmatoarea hotărâre judecătorească:
”Admite excepţia necompetenţei generale a instanţelor române invocată din oficiu de către instanță. Respinge acţiunea formulată de reclamantul XXX, în contradictoriu cu XXX, ca nefiind de competenţa instanţelor naţionale. Cu drept de recurs în termen de 30 de zile de la comunicare. Recursul se va depune la Judecătoria XXX. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei azi, XXX.”
Este vorba despre un copil minor, în acest moment fiind în altă țară.
Am înțeles că Instanța română își declină dreptul de a judeca un asemena proces, copilul nelocuind, în acest moment, în România. Dar poate exista o altă Instanță română care judece (așa cum este menționat în hotărârea judecătorească?
Cel mai recent răspuns: irina.pricop , utilizator 16:09, 6 Iunie 2022
Nu. Se declina competenta instantei romane, de orice fel, de orice grad. Puteti face recurs impotriva acestei solutii. Daca nu, reclamantul se va indrepta catre instanta competenta, probabil cea de la domiciliul copilului sau al persoanei cu care domiciliaza acesta ori care ii este tutore legal.
Nu aveti ce cale de atac sa mai formulati situatia e clara,solutia e corecta.Orice litigiu la acest moment privind minorii.respectivi este de competenta instantelor din tara unde acestia domiciliaza....
Ultima modificare: Joi, 2 Iunie 2022
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
Este cu recurs. Cu sau fara rost, omul trebuie sa stie ca are acest drept de a ataca hotararea. De unde stiti ca nu are copilul domiciliul in Romania, in acte? Nu stim despre ce actiune e vorba. Poate chiar exista motive de recurs

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Nu aveti ce cale de atac sa mai formulati situatia e clara,solutia e corecta.Orice litigiu la acest moment privind minorii.respectivi este de competenta instantelor din tara unde acestia domiciliaza....

Vă mulțumesc!
Tuturor, toate cele bune!
Obiectul cererii de chemare în judecată:” exercitarea autorităţii părinteşti STABILIRE DOMICILIU MINOR+PENSIE”.
Până la momentul deschiderii procesului civil, exercitarea autorității părintești intra în atribuțiile ambilor părinți, iar domiciul copilului era la părintele din România.

Alte discuții în legătură

Competenta teritoriala si materiala divort in italia cezarad cezarad Am o intrbare. Doi soti, care au ultimul domiciliu comun in Romania urmeaza sa divorteze. Mai concret, sotia, plecata in Italia a promovat actiune de divort ... (vezi toată discuția)
Drept semnătură asupra unui minor Alex 1986 Alex 1986 Bună ziua, cum pot solicita dreptul de semnătură asupra unui minor pentru reînnoirea pașaportului și altor acte necesare. Minorul locuiește cu mine de ... (vezi toată discuția)
Majorare pensie de intretinere Livica Livica Dupa divort m-am mutat impreuna cu copiii in alta localitate, nu temporar, locuim intr-o casa proprietate personala (nu stiu daca e relevant). Am deschis ... (vezi toată discuția)