avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Drept semnătură asupra unui minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Drept semnătură asupra unui minor

Bună ziua, cum pot solicita dreptul de semnătură asupra unui minor pentru reînnoirea pașaportului și altor acte necesare. Minorul locuiește cu mine de cand sa născut.si acum are 10 ani. Mama copilului neimplicanduse cu nimic in cresterea sau educația copilului. Mentionez că locuiesc in germania împreuna cu copilul. Si trebuie reînnoit pașaportul dar mama refuză să îmi dea procură pe motiv că ( fiecare cu familia lui) mersi anticipat
Ultima modificare: Vineri, 1 Mai 2020
Alex 1986, utilizator
Cel mai recent răspuns: avocatmaria , utilizator 18:23, 3 Mai 2020
Solicitati in instanta incredintarea copilului la dvs. si totodata aduceti la cunostinta judecatorului faptul ca mama refuza a-si da acordul in vederea obtinerii pasaportului copilului. Suplinirea acordului parental pentru obtinerea pasaportului minorului si pentru calatoria minorului in afara tarii se face la judecatorie.
Faceți o acțiune prin care să solicitați ca instanța să suplinească acordul mamei pentru eliberarea pașaportului simplu pentru minor. Înainte de asta, faceți o notificare în acest sens, solicitând ca mama să se deplaseze la un notar public și să vă împuternicească să solicitați reînnoirea pașaportului la consulat. Dacă aveți dovezi scrise clare ale refuzului (de ex: email), nu mai este nevoie să faceți notificarea. Dovada de refuz trebuie atașată cererii de chemare în judecată, aceasta constituind, alături de alte argumente (inclusiv interesul superior al copilului) justificarea formulării cererii de suplinire a consimțământului.
Noi locuim in germania, intrebarea me este, mă poate reprezenta un avocat? S-au trebuie neapărat să mă prezint la tribunal! Datorită serviciului nu ma pot deplasa în românia. Multumesc. Mentionez că am dovezi scrise cum că refuză să îmi dea procură.
Ultima modificare: Duminică, 3 Mai 2020
Alex 1986, utilizator
Bineînțeles că puteți să fiți reprezentat de un avocat. Nu trebuie să vă deplasați deloc în România. Comunicarea actelor și semnarea contractului cu avocatul se poate face la distanță (de ex: prin email).
Ultima modificare: Duminică, 3 Mai 2020
Adrian ALBU, Avocat
Trebuie să contactez un avocat din județul de domiciliu sau nu contează? Si care ar fi costurile aproximative,si durata?

Alte discuții în legătură

Procura minor sergiuoctavian sergiuoctavian Buna ziua, Am o prietena care are un copil minor, nascut in Italia, dar nu a fost casatorita cu tatal copilului iar la nastere copilul a fost trecut pe ... (vezi toată discuția)
Reinnoire pasaport copil minor fara acordul celuilalt parinte eagle_free eagle_free buna ziua, As dori si eu o lamurire. Un cuplu de cetateni romani este divortat in spania, iar copilului minor de 9 ani ii expira pasaportul peste cateva ... (vezi toată discuția)
Substituire acord părinte călătorie minor în străinătate ghiocelioana ghiocelioana Bună ziua! Doi soţi români divorţaţi în Spania au atribuită exercitarea autorităţii părinteşti împreună asupra minorului lor, născut tot ... (vezi toată discuția)