avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 478 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună ziua! Tatăl copilotului meu este în Spania ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună ziua! Tatăl copilotului meu este în Spania ,când am ...

Bună ziua!
Tatăl copilotului meu este în Spania ,când am divorțat copilul este pe ambele nume,plătește pensia stabilită de lege,dar nu este activ cu copilul,nu îl vizitează nu tine legătura cu el.Copilul este cu probleme de sănătate!
Eu vreau sa merg sa scot pașaport pt a mă deplasa în străinătate cu scopuri medicinale,dar el refuza sa îmi semneze,nu ne baga în seamă.
Întrebarea mea este pot sa fac ceva pe cale legală sa obțin custodia copilului in totalitate?
Sau cum sa procedez sa pot duce copilul in străinătate pt a face mai multe investigații.Copilu are 12 ani
Mulțumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 16:40, 17 Octombrie 2024
Puteti, vorbiti cu un avocat din zona dv., poate reusiti totusi sa negociati cu tatal. Daca nu, instanta.
Intrebarea este unde are domiciliul minorul?

Daca este in Romania, atunci instanta de la domiciliul minorului este competenta a solutiona fie o cerere de exercitare exclusiva a autoritatii parintesti, fie o suplinire acord tata pentru eliberare pasaport si calatorie in strainatate in scop medical.

Daca domiciliul copilului este in Spania, atunci trebuie sa vorbiti cu avocat din Spania care sa va ajute cu legislatia acestui stat si cu tipul de actiune care poate fi facuta spre a putea ingriji de starea de sanatate a copilului si a lua prompt decizii in interesul acestuia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Substituire acord părinte călătorie minor în străinătate ghiocelioana ghiocelioana Bună ziua! Doi soţi români divorţaţi în Spania au atribuită exercitarea autorităţii părinteşti împreună asupra minorului lor, născut tot ... (vezi toată discuția)
Reinnoire pasaport copil minor fara acordul celuilalt parinte eagle_free eagle_free buna ziua, As dori si eu o lamurire. Un cuplu de cetateni romani este divortat in spania, iar copilului minor de 9 ani ii expira pasaportul peste cateva ... (vezi toată discuția)
Salut sunt cetățean român la munca in spania. am un copil ... SilviaAndreeaStoica SilviaAndreeaStoica Salut Sunt cetățean român la munca in Spania. Am un copil de 6 ani cetățean român și el, tatăl deasemenea cetățean român. Vreau să merg in ... (vezi toată discuția)