avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 116 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Drept semnătură asupra unui minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Drept semnătură asupra unui minor

Bună ziua, cum pot solicita dreptul de semnătură asupra unui minor pentru reînnoirea pașaportului și altor acte necesare. Minorul locuiește cu mine de cand sa născut.si acum are 10 ani. Mama copilului neimplicanduse cu nimic in cresterea sau educația copilului. Mentionez că locuiesc in germania împreuna cu copilul. Si trebuie reînnoit pașaportul dar mama refuză să îmi dea procură pe motiv că ( fiecare cu familia lui) mersi anticipat
Ultima modificare: Vineri, 1 Mai 2020
Alex 1986, utilizator
Cel mai recent răspuns: avocatmaria , utilizator 18:23, 3 Mai 2020
Doamna avocat Maria, sa inteleg ca trebuie să deschid procesul aici in germania? Mersi
Nu, acțiunea de suplinire a acordului pentru eliberarea pașaportului este de competența instanțelor din România. Acțiunea de exercitare a autorității părintești este în competența instanței de la domiciliul copilului, dar, în anumite condiții și în funcție și de poziția pârâtei. competența poate fi și a instanței din România.

Alex 1986 a scris:

Doamna avocat Maria, sa inteleg ca trebuie să deschid procesul aici in germania? Mersi

unde se afla minorul in fapt, DA

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procura minor sergiuoctavian sergiuoctavian Buna ziua, Am o prietena care are un copil minor, nascut in Italia, dar nu a fost casatorita cu tatal copilului iar la nastere copilul a fost trecut pe ... (vezi toată discuția)
Reinnoire pasaport copil minor fara acordul celuilalt parinte eagle_free eagle_free buna ziua, As dori si eu o lamurire. Un cuplu de cetateni romani este divortat in spania, iar copilului minor de 9 ani ii expira pasaportul peste cateva ... (vezi toată discuția)
Substituire acord părinte călătorie minor în străinătate ghiocelioana ghiocelioana Bună ziua! Doi soţi români divorţaţi în Spania au atribuită exercitarea autorităţii părinteşti împreună asupra minorului lor, născut tot ... (vezi toată discuția)