avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Uzucapiune
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Uzucapiune

Buna seara, am o intrebare.

Se poate face uzucapiune pe un teren cu act de proprietate pe numele strabunicii care este decedata?

Impozitul este platit de 23 de ani pe numele tatalui meu.
Cel mai recent răspuns: Florin582 , utilizator 22:06, 9 Martie 2018
Uzucapiunea presupune exercitarea unei posesii exercitate sub titlu de proprietar
Am inteles, deci trebuie sa se faca succesiunea si dupa uzucapiunea nu mai are rost pentru ca se poate face titlu de proprietate pe numele tatalui.

O alta intrebare ar fii.

Daca strabunica este trecuta la primarie in registru agricol neavând alt act.

Care sunt demersurile pentru a face succesiunea si prin urmare titlu de proprietate?

Sunt mai multi nepoți dar ei sunt de acord sa dea semnatura precum ca nu au pretentii la pamantul respectiv.

Mulțumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul de uzucapiune ! se poate ? cklaudius cklaudius In 1990 tatal meu a inceput demersurile pentru recuperarea terenurilor agricole aflate in posesia strabunicilor mei la data colectivizarii, in numele bunicului ... (vezi toată discuția)
Uzucapiunea de 30 de ani fata de mostenitori Mircea1787 Mircea1787 Vă propun speţa mea de uzucapiune să vă daţi cu părerea dacă ar avea şanse de reuşită sau nu....încă nu am formulat cererea. Orice sfat e ... (vezi toată discuția)
Trecerea unui teren in titlu de proprietate babu86 babu86 Tatal meu a decedat. A avut un teren cumparat dar nu a fost trecut in TITLU DE PROPRIETATE. Pentru acest teren exista doar un contract de mana facut de tata si ... (vezi toată discuția)