avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 537 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Investitii in imobilul soacrei mele- divort- ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Investitii in imobilul soacrei mele- divort- uzucapiune?

Bunâ seara Sunt luatâ in spatiu de soacrâ de 17 ani.Casa este mostenire de la pârintii soacrei.Eu am investit o sumâ de bani mare.Ce pot fc si mai exact o pot da in judecatâ ptr uzucaociune.Si sunt in diviort cu fiul soacrei.
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Martie 2018
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Cel mai recent răspuns: CaraD , utilizator 21:37, 9 Martie 2018
Uzucapiune nu cred ca se poate daca locuiti in imobil cu acordul proprietarei si cu drepturi delimitate de aceasta. Pentru imbunatatirile aduse locuintei este posibil sa aveti un drept de creanta impotriva fostului sot la momentul partajului, discutati cu aparatorul. Adica ati putea cere despagubiri in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce drepturi am? vasile s vasile s La procesul de partaj pot sa obtin mai mult de 50% din casa avand in vedere ca eu am fost principalul investitor?Fosta soacra are vreo cota parte din casa( ... (vezi toată discuția)
Succesiune PopaGabriela PopaGabriela Buna ziua, Dupa decesul socrului (1983) nu s-a facut succesiunea. A ramas in viata soacra mea. Noi am locuit cu ei si inca locuim cu soacra. Ce drepturi are ... (vezi toată discuția)
Divort ioanaDD ioanaDD buna ziua,sunt mama unui baietel de patru ani si vreau sa divortez.Am fost casatoriti sase ani dar locuinta unde stam este act de donatie cu drept de uzufruct ... (vezi toată discuția)