avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Nimeni nu vrea sa fie presedinte al asociatiei de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Nimeni nu vrea sa fie presedinte al asociatiei de proprietari - cadru legal, solutie

Buna ziua,
Suntem in situatia in care avem o asociatie de proprietari pt o scara de 10 apartamente. Nu sunt locuite 3 apartamente. Din cele 7 ramase, 3 sunt date in chirie (proprietarii nu locuiesc si nu au nici inters in a a deveni presedinti). Din cele 4 ramase, proprietarii nu doresc sa isi asume rolul de presedinte al asociatiei. Care ar fi solutia legala? Ce variante ar exista? Concret ce se intampla? Legea 230 oricum e aberanta si clar cu mari lacune.
Multumesc
Ultima modificare: Vineri, 9 Martie 2018
maruis, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 14:23, 29 Martie 2018
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
marius,
Tocmai, ca aveti un contor de apa doar pentru blocul dvs.- v-ar avantaja in demersul de a adera la o alta asociatie, in schim situatia este cam aberanta, drept sa va spun. Adica, care a fost motivatia / gandirea de a va infiinta o asociatie de proprietari, doar pe scara dvs.?
Sa zicem ca aderati la o asociatie aflata la scara/blocul vecin, ce rezolvati? Rezolvati ca sa va conduca altii, dvs. avand o pondere foarte mica - ma refer la membri cu drept de vot.
Opinia mea: cei 4 proprietari ramasi sa formati comitetul executiv, dintre dvs. sa alegeti un presedinte, chiar daca este doar cu numele si continuati-va activitatea.
Administratora - ce-i cu dansa, face parte din scara dvs.? Ce rol mai are pe-acolo? Spun asta deoarece chiar legislatia prevede ca in cazul asociatiilor mici, presedintele sau unul din mb. com executiv poate indeplini, temporar functia de administrator si cu aceasta ocazie, cheltuielile vor deveni mai mici.
In concluzie, zic ca mai bine ramaneti in situatia actuala, renuntati la administrator, unul dintre dvs., prin rotatie sa indepliniti si functia de incasator/platitor de facturi pe-acolo. Chestiunea este sa va intelegeti.
Stima, AG.
Este o scara a aceluiasi bloc. Insa mai mult de atat, din ce imi amintesc, era la un moment dat o asociatie care raspundea de blocuri intregi (nu de unul sau de o scara doar). Plus ca poate exista un singur bloc cu 3 sau 4 apartamente (ca niste vile - mai ales cele nou construite) si atunci ce solutie este? Nu am vrut sa intru in discutii contradictorii cu administratoarea (clar cunoste legile mai bine), dar am dorit sa intreb daca exista astfel de restrictie legala legata de ceas/contor de apa...
Intradevar administratoarea nu este o persona care locuieste in bloc.
Multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 28 Martie 2018
maruis, utilizator
Multumesc de raspuns. Nu stiam ca se poate renunta la administrator. Si puteti eventual sa imi spuneti si ce inseamna "temporar", adica se poate pana la un anumit moment doar? Multumesc
Domnule Grecu, am vazut si articolul : www.avocatnet.ro/forum/discu... .
Lincul postat nu se deschide, insa, banuiesc ca era o discutie asemanatoare.

Ce inseamna temporar? Adica 3-4-12 luni. Convocati apoi inca o AG si prelungiti din nou activitatea, poate cu un nou membru di cex... Sigur, nu este o solutie definitiva avand in vedere ca sunteti totusi constituiti in as. prop. ...
Este o situatie delicata si nu inteleg teama unora de a candida la functia de presedinte.Important aici ar si si ca cineva sa se ocupe de cenzorat in asociatia dvs.
Mai intreb, la ce v-ati gandit cand v-ati separat si v-ai constituit in as. prop., doar pe scara dvs.?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Administrator cu probleme sebalazar sebalazar In cartierul meu au fost construite la inceput doua blocuri (2009) .Fiecare bloc in parte si-a constituit asociatie de proprietari. Contorul de apa amplasat la ... (vezi toată discuția)
Facturare apa contoare verificate si neverificate metrologic belfegor belfegor La o scara de bloc o parte din proprietari au contoare noi sau verificate metrologic iar alta parte nu.Cum facturez apa potabila si pierderile de apa? (vezi toată discuția)
Legalitatea montarii apometrelor de apartment. florin_sama2010 florin_sama2010 locuiesc la un bloc de proprietari cu 3 scari. Blocul nu face parte din asociatie de proprietari. Blocul este alimentat cu apa rece, prin ... (vezi toată discuția)