avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Actul de vanzare cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Actul de vanzare cumparare

Un act de vânzare cumpărare făcut intre copil și părinți cu clauza de întreținere pot fi stricate în orice condiții sau prin judecata
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 13:43, 11 Martie 2018
Poate fi revocat (stricat) doar in conditiile in care una din partile contractante, tu sau parintii doriti sa faceti acest lucru. Parintii pot solicita in cadrul in care nu sunt respectate conditiile de intretinere. Se face in instanta .
Singura cale sa se strice e în instanță ?intreb deoarece eu am un astfel de acț făcut intre sotul meu și părinții lui și nu as vrea sa mă trezesc cu surprize .locuim în același curte iar eu am investit destul de mulți bani în casa .as vrea sa știu dacă pot sa mă trezesc intro zi cu actele stricate fără sa știu sau sa fiu anunțată ?
Mostenitorii rezervatari pot sa "strice" adica sa faca actiune in reductiunea liberalitatilor excesive conf,art.1091(4)NCC raportat la art.1093-1094NCC
Ultima modificare: Duminică, 11 Martie 2018
DAN POPESCU, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act de donatie sau vanzare-cumparare? Warmachine Warmachine Buna ziua! Un parinte doreste sa faca un act de donatie unui copil pentru un apartament, iar celulilalt pe alte doua imobile (de aproximativ aceeași ... (vezi toată discuția)
Se poate ataca un contract de vânzare-cumpărare cu clauză uzufruct viager după decesul vânzătorului? luciia luciia O mătușă de a mea mi-a dat spre vânzare-cumparare apartamentul ei cu uzu- fruct. mătușa are o fiică dar nu vrea sa-i dea ei apartamentul. Intrebarea ... (vezi toată discuția)
Anulare donatie - e posibila? modalitati antonie-ana-maria antonie-ana-maria Buna ziua.As dori sa stiu daca acum 16 ani sa facut o donatie al unui apartament,apartament obtinut printr-o mostenire.Cei 2 mostenitori au donat apartamentul ... (vezi toată discuția)