avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 988 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajare din somaj
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajare din somaj

Buna ziua,as dori sa ma ajutati cu cateva raspunsuri: am fost angajata ca si consultant in management la o firma,prin subventia data de stat angajatorului la angajarea tinerilor absolventi.Acum,patronul m-a dat in somaj.Fiind acum in somaj,daca ma voi angaja la o alta firma,firma respectiva primeste iarasi bani de la stat,pt ca m-a luat din somaj?asa am auzit si vroiam sa fiu sigura.si cat primeste firma pt ca ma ia din somaj si pe ce perioada,daca e asa.Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Gratiela Ratiu , Consultant resurse umane 22:53, 23 Octombrie 2009
1. Noua firma nu mai primeste acei bani pentru ca dvs. nu mai sunteti absolvent, sunteti deja "cu vechime" in munca.
2. Fiind o persoana tanara nu indepliniti criteriile pentru care un angajator (daca va incheie un CIM) ar beneficia de subventii de la stat.
Cursuri de calificare recalificare pentru personalul angajat al unităţilor economice

Se acordă din bugetul asigurărilor pentru şomaj o sumă reprezentând 50% din cheltuielile cu serviciile de formare profesională organizate pentru un număr de cel mult 20% din personalul angajat al unităţii

Art. 48 din L.76/2002

- se acordă pentru un singur program de formare profesională/ an/ agent ec.
- obligaţia menţinerii raporturilor de muncă ale persoanelor participante la programul de pregătire profesională cel puţin 1 an de la data acordării sumei.
Cred ca nu a fost incheiata conventia cu AJOFM. Daca se incheia conventie cu agentia angajatorul avea obligatia sa o mentina in activitate cel putin 3 ani altfel, in cazul concedierii, returna sumele primite.
Si chiar daca nu s-a incheiat conventie cu AJOFM, urmatorul angajator nu mai beneficiaza de subventie.
@Arion Ramona: Angajatorul nu mai beneficiaza de subventie insa dvs veti primi 30% din indemnizatia de somaj la care ati fi avut dreptul, pana la expirarea perioadei.
Primiti cei 30% doar daca va angajati cu contract pe perioada nedeterminata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Subventii angajare absolventi p.adina p.adina Buna ziua, Desi am citit legea si mare parte din posturile de aici, privitoare la acest subiect, nu reusesc sa ma lamuresc in ce situatie ma aflu. Va expun ... (vezi toată discuția)
Conventie cu ajofm pentru subventii - incadrare persoane peste 45 de ani ANESCU MARIA ANESCU MARIA Se poate incheia cu AJOFM = CONVENTIE pentru subventii -incadrare persoane peste 45 de ani =in situatia in care in ultimi 2 ani persoana respectiva a lucrat ... (vezi toată discuția)
Acordare subventie ajofm - lipsa fonduri Angela Stancioi Angela Stancioi Buna ziua, in baza art 85 din L76/2002 (1) Angajatorii care incadreaza in munca pe perioada nedeterminata someri in varsta de peste 45 de ani sau someri care ... (vezi toată discuția)