avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Buna ziua - condiții pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna ziua - condiții pensie

Mama mea a muncit la CAP din anul 1974_ 1990 în adeverința de vechime reiese cu 8 ani. Are vârsta de 65 de ani și nu beneficiază de nici o pensie. La casa de pensii i se spune că nu are vechimea necesară pentru pensie? Ma puteti ajuta va rog?
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Martie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Ela Miu , utilizator 06:20, 11 Martie 2018
Buna ziua,
Unele Primarii au preluat arhiva fostelor CAP-uri.
Recomand sa mergeti la primaria de care a apartinut CAP si sa solicitati o adeverinta completa cu toata vechimea in munca a mamei dumneavoastra.
Daca nu reusiti reintregirea totala a perioadei lucrate , mama dumneavoastra nu indeplineste conditia minima de vechime in munca (stagiul minim de cotizatie ) deci nu poate beneficia nici macar de pensia minima garantata in plata, nefiind inscrisa in sistemul de pensii.
Daca vi se refuza eliberarea adeverintei, solicitati toate actele aflate in arhiva si care vizeaza plata contributiilor aferente salariului mamei dumneavoastra, iar daca nu actionati in judecata.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In adeverinta sunt trecuti doar 8 ani ? sau
Prin transformare la casa locala au iesit doar 8 timpi utili ?
Are adeverința de la primărie în toti anii lucrati dupa calculele facute a reiesit cu 8 ani
Întrebarea mea este daca se mai poate plati câțiva ani pentru a beneficia de pensie, si unde trebuie sa ma interesez? Multumesc!
pensia se plateste ca urmare a unei angajari sau obtinerii unei surse de venit din activitati astfel cum este specificat la ANAF

Alte discuții în legătură

Dreptul la pensie retroactiv mandrea70 mandrea70 Buna ziua, mama mea este pensionara cu limita de varsta, are o pensie de 640 lei dupa 18,5 ani vechime pe campul muncii. In tinerete a lucrat 5 ani la fostul ... (vezi toată discuția)
Vechime pensie ContSters275732 ContSters275732 sunt pensionar mai,am o vechime in minister de 23 ani,inainte sa absolv scoala de subofiteri,am lucrat conducator auto la un CAP,ca sa pot da examen(imi ... (vezi toată discuția)
Pensie Antonio99 Antonio99 Bună ziua! Mama mea are 6 ani de vechime în munca (la CAP din câte am înțeles) și are vârstă de 69 de ani. As putea achita retroactiv anii lipsa pentru ... (vezi toată discuția)