Mama mea a muncit la CAP din anul 1974_ 1990 în adeverința de vechime reiese cu 8 ani. Are vârsta de 65 de ani și nu beneficiază de nici o pensie. La casa de pensii i se spune că nu are vechimea necesară pentru pensie? Ma puteti ajuta va rog?
Buna ziua,
Unele Primarii au preluat arhiva fostelor CAP-uri.
Recomand sa mergeti la primaria de care a apartinut CAP si sa solicitati o adeverinta completa cu toata vechimea in munca a mamei dumneavoastra.
Daca nu reusiti reintregirea totala a perioadei lucrate , mama dumneavoastra nu indeplineste conditia minima de vechime in munca (stagiul minim de cotizatie ) deci nu poate beneficia nici macar de pensia minima garantata in plata, nefiind inscrisa in sistemul de pensii.
Daca vi se refuza eliberarea adeverintei, solicitati toate actele aflate in arhiva si care vizeaza plata contributiilor aferente salariului mamei dumneavoastra, iar daca nu actionati in judecata.
Pensie
Antonio99
Bună ziua! Mama mea are 6 ani de vechime în munca (la CAP din câte am înțeles) și are vârstă de 69 de ani. As putea achita retroactiv anii lipsa pentru ... (vezi toată discuția)