avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Dreptul la pensie retroactiv
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Dreptul la pensie retroactiv

Buna ziua, mama mea este pensionara cu limita de varsta, are o pensie de 640 lei dupa 18,5 ani vechime pe campul muncii. In tinerete a lucrat 5 ani la fostul CAP, care nu erau calculate la vechime. Azi am depus la Casa de Pensii o adeverinta care dovedeste munca efectuata in acei ani pentru reintregirea vechimii. Are dreptul sa ceara si retroactiv banii pentru anii lucrati la CAP?
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: mandrea70 , utilizator 18:30, 11 Martie 2019
Poate primi pensie recalculata numai incepand cu luna depunerii de noi acte doveditoare la CJP.
Multumesc frumos pentru raspunsul dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sporuri permanente neluate in considerare la pensie salinam salinam Buna ziua, Va sciu in numele tatalui meu care in urma cu 11 ani a iesit la pensie dupa 30de ani vechime din care 28 au fost in gr.1.Total stagiu de cotizare au ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensie giuliana1 giuliana1 Buna ziua Sunt pensionara din ianuarie 2016. La data depunerii dosarului imi lipseau cateva adeverinte de vechime, pe care nu le.am putut obtine. In urmatorii ... (vezi toată discuția)
Adeverinta grupa a 2 a dan197 dan197 Buna ziua. Mama s-a pensionat anticipat din vara anuui 2009. Anul trecut , a intrunit conditiile pentru pensie limita de varsta. Desi in trecut a lucrat in ... (vezi toată discuția)