Vă mulțumesc respectuos pentru răspunsul Dvs foarte prompt și folositor.
Cei de la filiala județeană a CNPP (Argeș), când am fost să depun dosarul, mi-au spuns acolo, la ghișeu, că nu pot depune dosarul, invocând o ordonanță de urgență emisă în decembrie 2017 (cred că era vorba despre OUG 103/14.12.2017), ca și modificare/completare la legea pensiilor publice - cum că încă nu aș avea dreptul la pensionare anticipată parțială și anume că perioada de 2 ani și 11 luni nu ar mai intra în condiția de stagiu complet -conform ordonanței menționate mai sus. Din păcate, neavând vreo pregătire juridică mi-am prins urechile în găsirea unui articol de lege explicit. Cred că textul de lege invocat de ei ar fi modificarea la articolul 3, lit c) și anume:
c)contract de asigurare socială - contractul încheiat, voluntar, între persoane fizice şi casele teritoriale de pensii în scopul asigurării în sistemul public de pensii în vederea obţinerii pensiei pentru limită de vârstă sau în vederea completării venitului asigurat utilizat la calculul acestei categorii de pensie;
Menționez că am împlinit 60 de ani pe data de 13 Nov 2017 și am vrut să depun dosarul în luna ianuarie 2018 (pe data de 3, ca să fiu mai exact).
Dacă mă înțelegeți ce vreau să spun, poate reușiți să mă clarificați mai mult. Iar dacă situația pe care am relatat-o în acest răspuns nu este aplicabilă la mine, ce contra-argument să le ofer celor de la filiala CNPP argeș?
Cei de la CNPP Argeș nu mi-au acceptat să depun dosarul de pensionare.