avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 803 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensionare anticipata barbati
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensionare anticipata barbati

nascut in 1952 11 martie ,a lucrat din 1975 luna septembrie si pana in 2009 martie.Poate sa se pensioneze anticipat? multumesc mult!
Ultima modificare: Vineri, 22 Februarie 2013
chis001, utilizator
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 16:01, 22 Februarie 2013
Pensie limita de varsta: in martie 2017, la 65 de ani
stagiul realizat = 33 de ani si 6 luni

Pentru pensionarea anticipata este obligatoriu sa se realizeze stagiul complet de cotizare de 35 de ani, conditie neindeplinita, deci nu are dreptul la pensie anticipata.
Daca persoana in cauza completeaza 1 an si 6 luni de cotizare (prin contract de munca sau contract de asigurare la casa de pensii), atunci poate avea dreptul la pensie ancipata.

Pensie anticipata partiala cu penalizare de 45% la 60 de ani,daca indepliniti conditia de stagiu de 35 de ani,fara stagiu asimilat.
Pensie anticipata fara penalizare la 60 de ani,daca indepliniti conditia de stagiu de 43(35+8)de ani,fara stagiu asimilat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cind pot depune dosarul de pensie anticipata vlad george vlad george sint nascut in anul 1952,sex masculin,incadrat in munca din anul 1971 pina in prezent,am o vechime in munca de 43 de ani cu tot cu armata(stagiu ... (vezi toată discuția)
Conditii de pensionare anticipata ion_galeata ion_galeata Data nastere 14.03.1955;Data angajare;15.10.1980,am lucrat 18 ani si 3 luni in conditii de grupa II ,un program de cel putin 10ore/zi.Cand ma pot pensiona ... (vezi toată discuția)
Cum pot beneficia de o categorie de pensie? omama omama Buna ziua,am o intrebare,socrul meu are 62 de ani din care 33 de ani si 8 luni lucrati in campul munci,doreste sa stie cum poate intra la pensie,momentan nu ... (vezi toată discuția)