avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Convenție șomeri
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Convenție șomeri

Bună. Care este termenul legal maxim pentru depunerea actelor pentru convenție la șomerii peste 45 ani de la data angajării?
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Martie 2018
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:37, 11 Martie 2018
Pentru acordarea drepturilor prevăzute la art. 85 din lege, angajatorii vor încheia cu agenția pentru ocuparea forței de muncă județeană, respectiv a municipiului București, în termen de 12 luni de la data angajării persoanelor, o convenție potrivit modelului prevăzut în anexa nr. 19 la Legea 76/2002.

Termenul de 12 luni este termen de decădere din dreptul de a beneficia de măsurile de stimulare prevăzute la art. 85 din lege.
Am lansat această întrebare fiindcă la o agenție AJOFM din țară m-i sa comunicat că , dacă nu am depus contractul de convenție în ziua angajării nu mai avem dreptul la subvenția conform, legii .
Vedeți HG 174/2002, art.59

[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare somer peste 45 ani violeta54 violeta54 Buna ziua Vreau sa angajez un somer peste 45 ani si beneficiez de subventii din partea. statului. Cautand sa ma informez am gasit Legea 250/2013 prin care ... (vezi toată discuția)
Neacordare subventie ContSters220376 ContSters220376 buna ziua, Odata cu angajarea mea dupa terminarea somajului sa depus si dosarul de subventie ca tanar absolvent in termenul de 12 luni de la ... (vezi toată discuția)
Angajare somer peste 45 ani bastti bastti Buna Oare ce trebuie depus la somaj pentru obtinerea unui salariu minim brut , daca am angajat un somer de peste 45 ani ? Multumesc frumos (vezi toată discuția)