avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 684 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Neacordare subventie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Neacordare subventie

buna ziua,

Odata cu angajarea mea dupa terminarea somajului sa depus si dosarul de subventie ca tanar absolvent in termenul de 12 luni de la absolvire,recent aflu ca nu mi sa abrobat dosarul de subventionare,care sant motivele de respingere?
Se mai poate face o noua solicitare de acordare de subventie daca au trecut cele 12 luni? la angajare am semnat si dat declaratie ,acte ce ai trebuit pentru dosar de subventie....!
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters220376 , utilizator 22:22, 2 Septembrie 2011
Buna ziua !
Referitor la neacirdarea subventiei puteti solicita si primi informatii de la AJOFM.
Nu veti mai putea solicita si primi subventia .
1. Dosarul pentru obtinerea subventiei a fost depus de angajatorul dvs. si tot el trebuie sa primeasca subventia.
2. Angajatorul este cel care trebuie sa se intereseze (si nu dvs.) la AJOFM sa afle motivul neaprobarii subventiei.
3. Angajatorul poate sa conteste decizia de neaprobare a subventiei.
Daca nu sa aprobat dosarul pentru subventie ca tanar absolvent,poate sa depuna dosarul ca am peste 45 ani??? conform articolui 85 din legea somajului ? in acest moment sant angajat....
Din Normele de aplicare a Legii 76/2002:
Art. 59.
(1) Pentru acordarea drepturilor prevãzute la art. 85 din lege, angajatorii vor încheia cu agenţia pentru ocuparea forţei de muncã judeţeanã, respectiv a municipiului Bucureşti, în termen de 12 luni de la data angajãrii persoanelor, o convenţie potrivit modelului prevãzut în anexa nr. 19.

(2) Termenul prevãzut la alin. (1) este termen de decãdere din dreptul de a beneficia de mãsurile de stimulare prevãzute la art. 85 din lege.
Ultima modificare: Vineri, 2 Septembrie 2011
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Convenție șomeri Kenservice Kenservice Bună. Care este termenul legal maxim pentru depunerea actelor pentru convenție la șomerii peste 45 ani de la data angajării? (vezi toată discuția)
Ajofm nu inregistreaza conventii pentru someri angajati, ce pot sa fac? mesterul1 mesterul1 Am infiintat recent o intreprindere individuala activitati prestari servicii, am intrebat la AJOFM Hunedoara DEVA daca beneficiez de facilitati daca angajez ... (vezi toată discuția)
Subventie articolul 80 emilia2012 emilia2012 am depus un dosar la ajofm pentru acordarea subventiei conform art. 80 din legea 76, fara sa depasesc un an de la absolvirea facultatii. Mi s-a comunicat că ... (vezi toată discuția)