avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 971 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Poate sa beneficieze
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Poate sa beneficieze

Buna seara, am si eu o rugaminte si o intrebare la dumneavoastra
Sotia mea s-a angajat in luna aprilie 2017 si este insarcinata in 35 de sapt si doctorita ne-a spus ca e posibil sa facem cezariana pe 31, martie,
Va rog sa imi spuneti daca ar putea beneficia de indemnizatie, va multumesc mult
Cel mai recent răspuns: Gabriel.1 , utilizator 21:09, 11 Martie 2018
Pentru acordarea concediului si indemnizatiei pentru cresterea copilului este necesar sa fi realizat venituri impozabile (angajata, somaj, activitati independente) cel putin 12 luni in ultimii 2 ani.

Asta stiuc, multumesc , dar intrebarea mea, 12 luni se fac in aprilie sau, s-au facut acum in martie? Nelamurirea noastra este daca putem sa luam indemnizatie, Multumesc
Daca s-a angajat in aprilie, in aprilie se fac 12 luni. Daca luam in calcul doar aceasta informatie, atunci nu poate primi indemnizatie.

Insa aveti posibilitatea de a solicita concediu de maternitate, care se poate lua si inaintea nasterii copilului (prenatal - la recomandarea medicului), care deasemenea constituie stagiu de cotizare.

Avand dreptul la 126 zile, din care cel putin 42 zile trebuie pentru lauzie (dupa nasterea copilului), puteti solicita 84 zile prenatal. Acele 84 zile se considera stagiu de cotizare, iar astfel o sa indepliniti conditia de 12 luni pentru a beneficia de concediu crestere copil.
Am inteles , e in prenatal incepand cu 12 februarie, va multumesc mult de tot, numai bine

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu prenatal si lauzie raluca1823 raluca1823 Buna, sunt un pic nelamurita intr-o chestiune. Pe data de 20 oct mi se termina concediul prenatal de 84 de zile. Doctorita mea s-a inselat in privinta ... (vezi toată discuția)
Concediu postnatal 42 zile tinaa tinaa buna ziua , va rog sa ma ajutati cu o lamurire . sunt insarcinata in 32 saptamani si 3 zile iar data probabila a nasterii, la ultima ecografie , este intre 13 ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil ralucamarya ralucamarya Buna seara, am 21 ani si sunt insarcinata in luna a5a. In data de 10februarie2015 implinesc 1an la locul de munca, fiind primul loc de munca cu contract. As ... (vezi toată discuția)