avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 847 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract de munca fara copie eliberata catre mine si ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract de munca fara copie eliberata catre mine si concediere

Predau engleza ca intern la o asociatie. La inceputul colaborarii am semnat un contract de voluntariat si unul de bursa de studii pentru 150 de lei pe luna cu 2.5 ore de predare in weekend, insa cuantumul banilor mi-a fost dat in functie de nr de sambete in care erau ei deschisi (in functie de vacantele copiilor). Contractul de bursa a fost pe 12 luni (din 30 martie 2017), iar cel de voluntariat pana in iunie 2017. Acestea mi-au fost date doar dupa insistente mari si doar ca sa le fac copie xerox. Dupa vacanta de vara nu reusesc sa imi amintesc daca am mai semnat inca un contract de voluntariat, insa in decembrie am fost pusa sa semnez un contract de munca (mi-au spus ca s-a schimbat legislatia si sunt obligati sa o faca). Am semnat contractul, fara a-l primi pe motivul ca il vor trimite la contabil sa rezolve. Din pacate am semnat si declaratia de primire a unui exemplar, avand incredere ca mi-l vor da. Luna aceasta insa, am avut o situatie conflictuala, superiorul meu refuzand sa imi accepte o invoire de boala pe motov ca nu am anuntat-o cu suficient timp inainte (nu este precizata in contract obligatia mea de a face asta) si am fost amenintata cu concedierea. M-am dus la munca, dorind sa evit alte discutii si de asemenea, fiind motivata de o clauza de returnare a 3000 lei valoare a unui training pe care nu mi l-au oferit. De teama i-am crezut. Cand am ajuns acolo, ma astepta un scandal din partea coordonatoarei. Dupa o saptamana am primit in dimineata de sambata un mail de informare asupra inceperii perioadei de preaviz in care erau precizate niste elemente de vina a mea care nu au avut loc, precum si amenintarea cu plata a 50 000 Euro (nu a fost precizat acest lucru in niciun contract) si 3000 lei in diferite cazuri. De asemenea, in acea notificare de reziliere nu este precizat niciun nr de contract. De asemenea, acestia refuza in continuare sa imi dea copia dupa contract si datele de contact ale reprezentantului juridic. Mediul de munca este abuziv psihologic si nu stiu daca ei chiar au inregistrat vreun contract in afara de cel initial. Ce pot face in aceasta situatie? De unde ma pot informa rapid despre contract (am trimis deja solicitare la ITM) si ce ar putea sa imi faca in instanta daca nu ma voi mai prezenta in continuare la munca in perioada de preaviz (20 de zile lucratoare, adica 4 sambate)?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:47, 11 Martie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca ați facut sesizare la ITM, atunci așteptați răspunsul lor și în funcție de ce se menționează în răspuns atunci veți putea acționa în consecință.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inselaciune sau abuz de incredere Maria Adriana Marinescu Maria Adriana Marinescu Buna ziua, va doresc, tuturor, un 2015 prosper si sanatate! Va rog, respectuos, sa ma \'\'luminati\'\' in problema de mai jos: Fiica mea a lucrat intr-un ... (vezi toată discuția)
Preaviz Bogdan88 Bogdan88 Buna seara. Am si eu o intrebare la dumneavoastra.Sunt angajat al unei firme cu diverse domenii de activitate, din 09.02.2011 in functia de operator ... (vezi toată discuția)
Munca in week-end todorileana todorileana Buna ziua,ma confrunt cu o situatie mai dificila si va rog sa ma ajutati.Am fost angajata a unei scoli in functia de fochist calificat si autorizat ISCIR ,in ... (vezi toată discuția)