avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 845 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Casa nationalizata
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Casa nationalizata

Buna ziua,
Am citit legea 112/1995 dar nu am reusit sa imi dau seama concret despre procedura prin care cineva poate achizitiona o casa nationalizata. Ca sa fiu mai specific, iubita mea locuieste impreuna cu parintii ei intr-o casa nationalizata, la parter. La etaj nu a mai locuit nimeni de foarte multi ani, si voiam eu sa cumpar imobilul. Intrebarea mea e, trebuie sa am contract de inchiriere pe o anumita perioada ca sa pot aplica pentru cumparare ? sau daca imobilul este disponibil, pot aplica pentru cumparare fara conditia sa fi fost initial chirias pe cel putin o anumita perioada ?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Vladislav20 , utilizator 14:00, 5 Iunie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Aflati cine e proprietarul imobilului si negociati cu el.
Este posibil ca acel imobil sa fie inca in litigiu si atunci nu aveti cum sa-l cumparati.
Ultima data au locuit o familie care platea chirie statului. Deci nu stiu cum as putea sa aflu proprietarul de drept. Dar ca si conditie generala, un chirias trebuie sa indeplineasca o anumita perioada pentru care plateste chirie pt imobilul respectiv ca sa poata aplica pt cumpararea acestuia, sau nu ?
Buna seara!
Ati aflat cine este proprietarul imobilului? In ce localitate se afla imobilul?
Luati legatura cu primaria. Practic un topograf face o lucrare prin care trece terenul si casa de pe proprietar - statul roman pe proprietar - municipiul orasului xxx, dupa care il cumparati prin licitatie de la primarie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare casa nationalizata asud asud Buna ziua.Matusa mea locuieste intr-o casa nationalizata,plateste chirie si impozit lunar la primarie si as dori sa stiu daca poate sa-si cumpere imobilul in ... (vezi toată discuția)
Case nationalizate - cumpararea lor daca proprietarul a decedat eugentudosie eugentudosie buna ziua..am si eu o intrebare legata de legea retrocedarii caselor nationalizate.ex:parintii mei locuiesc intr o casa nationalizata pe legea 112/1995..doar ... (vezi toată discuția)
Cumparare teren casa nationalizata misha1 misha1 Buna seara! In luna august s-a vehiculat ideea ca guvernul a pregătit un proiect de lege care stabileşte că proprietarii de case naţionalizate care au ... (vezi toată discuția)