Buna ziua,
Am citit legea 112/1995 dar nu am reusit sa imi dau seama concret despre procedura prin care cineva poate achizitiona o casa nationalizata. Ca sa fiu mai specific, iubita mea locuieste impreuna cu parintii ei intr-o casa nationalizata, la parter. La etaj nu a mai locuit nimeni de foarte multi ani, si voiam eu sa cumpar imobilul. Intrebarea mea e, trebuie sa am contract de inchiriere pe o anumita perioada ca sa pot aplica pentru cumparare ? sau daca imobilul este disponibil, pot aplica pentru cumparare fara conditia sa fi fost initial chirias pe cel putin o anumita perioada ?
Multumesc!
Buna ziua,
Aflati cine e proprietarul imobilului si negociati cu el.
Este posibil ca acel imobil sa fie inca in litigiu si atunci nu aveti cum sa-l cumparati.
Ultima data au locuit o familie care platea chirie statului. Deci nu stiu cum as putea sa aflu proprietarul de drept. Dar ca si conditie generala, un chirias trebuie sa indeplineasca o anumita perioada pentru care plateste chirie pt imobilul respectiv ca sa poata aplica pt cumpararea acestuia, sau nu ?
Luati legatura cu primaria. Practic un topograf face o lucrare prin care trece terenul si casa de pe proprietar - statul roman pe proprietar - municipiul orasului xxx, dupa care il cumparati prin licitatie de la primarie.