avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... termen returnare permis conducere dupa respingerea ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

termen returnare permis conducere dupa respingerea plangerii.

"Respinge plângerea contravenţională formulată de petentul X, în contradictoriu cu intimatul Inspectoratul de Poliţie Judeţean Braşov, privind procesul-verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiilor seria .... nr. ...., încheiat în data de ...., ca neîntemeiată. Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare. Cererea de apel se va depune la Judecătoria Braşov. Pronunţată la data de 08.03.2018, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei. "

Care este termenul in care trebuie depus permisul? Inteleg ca inainte erau 15 zile de la pronuntare, hotararea instantei de fond fiind definitiva si irevocabila.
Se asteapta comunicarea hotararii acasa iar la expirarea celor 30 de zile de la comunicare (nu fac apel) in termen de 15 zile il predau la politie?

La muriti-ma va rog! nu vreau sa imi majoreze perioada de suspendare!!! Multumesc.
Ultima modificare: Duminică, 11 Martie 2018
Mihail Preda, utilizator
Cel mai recent răspuns: Mihail Preda , utilizator 22:06, 20 Iunie 2018


Mihail Preda a scris:



Care este termenul in care trebuie depus permisul? Inteleg ca sunt 15 zile de la pronuntare, hotararea instantei de fond ca fiind definitiva si irevocabila.
Se asteapta comunicarea hotararii acasa iar la expirarea celor 30 de zile de la comunicare (nu fac apel) in termen de maxim 15 zile il predau la politie.



V-ati raspuns deja.
Buna ziua!...Problema continua! Am asteptat sa se scurga cele 30 de zile in care puteam face apel dar nu am facut. Normal hotararea a ramas definitiva. Am fost la Judecatorie sa legalizez hotararea (stampila definitiva) pentru a putea preda permisul la Politie in termenul de 15 zile calendaristice de la data ramanerii deciziei definitive. Surpriza: trebuie sa astept doua saptamani pentru a putea ridica hotararea stampilata, legalizata, caci asa lucreaza cei de la Judecatorie....Cand o sa o ridic depasesc termenul de 15 zile in care trebuia sa o depun la Politie! Intrebare arzatoare...ce e de facut? Nu sunt in culpa si nu imi doresc sa imi mareasca perioada de suspendare a permisului!
Am mai auzit o varianta ca Politia ar calcula cele 15 zile din momentul in care arhiva instantei a pus stampila definitiva pe hotarare.....E posibila aceasta varianta?

Multumesc!
Nicio parere?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Predare personala (?) permis in termen de 15 zile de la ramanerea hotararii definitive si irevocabila DianaMaria111 DianaMaria111 Buna ziua, A fost respinsa plangerea impotriva suspendarii permisului. 1. Termenul de 15 zile incepe sa curga de la ramanerea hotararii definitiva si ... (vezi toată discuția)
Depunere permis prin posta, dupa respingerea plangerii impotriva suspendarii DianaMaria111 DianaMaria111 Respinge ca neîntemeiată plângerea contravenţională formulată de petentul ------------ în contradictoriu cu intimatul Inspectoratul de Poliţie ... (vezi toată discuția)
In ce moment se preda permisul de conducere in situatia respingerii plangerii contraventionale? I-Alex I-Alex Buna seara! Am citit prin diverse forumuri si am observat mai multe discutii in acest sens insa nimic clar si concludent: Intrebare 1: In situatia in care ... (vezi toată discuția)