avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 301 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Schimbare program serviciu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Schimbare program serviciu

Buna seara !La jobul actual lucrez la program de 12 h /zi timp de 3 zile ,mai exact 3 la serviciu urmat de 3 libere însă cei de la vârful companiei doresc schimbarea programului la 12 /24; 24/48
Problema este ca noi angajații nu ne dorim aceasta schimbare în contextul în care nu se încalcă legea sau codul muncii ,efectivul de ore ni l facem oricum si acest program l am avut ani de zile (inclusiv directorul de magazin ne susține și nu vrea schimbarea programului; sindicatul la fel spune că ne susține (aici n avem certitudine , nici dovezi) însă se dorește schimbarea lui de către oamenii cu funcții mari din aceasta companie internațională
Intrebarea este: se poate face ceva in acest sens, legal vorbind , având susținerea sindicatului si al managerului de magazin?
Dacă ni se da contract adițional cu modificarea programului si nu l semnam putem fi dați afara?
Exista solutii sau trebuie sa ne supunem noului program?

Multumesc!
Ultima modificare: Duminică, 11 Martie 2018
ionut_negoita89, utilizator

Alte discuții în legătură

Modificare program de lucru ionut_negoita89 ionut_negoita89 Buna ziua, Am o nelămurire si anume daca timp de 12 ani am avut un anumit program la locul de munca de 3 zile la 12h cu 3 de liber si tot asa (1h pauza de ... (vezi toată discuția)
Act adițional cu perioada de proba?,deși am demonstrat ca sunt ... Mihaela Nuță Mihaela Nuță Act adițional cu perioada de proba?,deși am demonstrat ca sunt apta pt job pe noua funcție De aproximativ 2 ani sunt manager magazin optica, dar în tot ... (vezi toată discuția)
Abuz de functie BorisAdrian BorisAdrian Buna ziua, Sunt angajat al unei firme de un an si jumate si in tot acest timp am demonstrat de nenumarate ori competenta si dedicare,am excelat la toate ... (vezi toată discuția)