Am o fetita de 5 ani si sunt inproces cu tatal, noi nefiind casatoriti. In cererea de amanare catre instanta a specificat ca, conform prevederilor legale, la fiecare iesire din tara va fi nevoie de aprobarea lui pentru a putea iesi cu copilul. Vreau sa stiu, daca primesc incredintarea directa, exista riscul sa ma confrunt de aceasta problema, adica sa fie nevoie de acordul lui sa ies din tara cu fetita? Si daca vreau sa ma mut in alta tara siare drept la vizita, cum pot sa rezolv asta? Ma va da in judecata? El doar banuieste ca vreau sa plec si pentru asta vrea sa imi faca greutati.
Daca ramaneti tutore nu trebuie sa va faceti griji in privinta posibilitatii de a putea calatrori impreuna cu copilul in UE, fara acordul tatalui in mod expres.
In state pentru care se cere viza ar putea fi ceva probleme, dar eu nu cred.
Odata ce va exista o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila , in vederea parasirii tarii nu va va mai trebui vreun acord de vointa al tatalui exprimat intr-o procura notariala.
Daca va fi incuviintat dreptul de vizita, va fi necesara doar o instiintare a tatalui.
Aceasta este cererea uneia dintre parti,fara a fi admisibila,in cazul in care vi se va incredinta minorul printr-o hotarare definitiva si irevocabila.In cazul obtinerii acestei hotarari puteti calatori,fara a fi nevoie de acordul tatalui.De asemeni puteti sa parasiti definitiv tara,fara acordul celuilalt parinte,urmand ca in situatia in care i se va aproba program de vizitare sa il instiintati pe celalalt parinte.