avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 750 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... CONTRACT DE ARENDA
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

CONTRACT DE ARENDA

Buna ziua!
Detin un pfa pe cultivarea de cereale.
Am nelamurir in legatura cu contractele de arenda a caror titulari au decedat, insa a caror mostenitori nu au dezabatut mostenirea: cum procedez cu plata arendei si declararea impozitului+cass?

Si in cazul in care lucrez pamantul, insa titularul nu a venit sa inregistreze contract de arenda, cum se procedeaza?

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: AlexandraDanaila , utilizator 10:33, 12 Martie 2018
Contractul nu inceteaza prin moartea locatorului (arendatorului) sau a locatarului (arendasului). Cu toate acestea, in cazul locatiunii cu dureta determinata, mostenitorii locatarului pot denunta contractul in termen de 60 de zile de la data la care au luat cunostinta de moartea locatarului si existenta locatiunii.
Va multumesc pentru raspuns!
Mostenitorii nu au venit. Este normal sa declar impozit si cass pentru o persoana decedata, chiar daca eu am incasat subventia pe acel teren?
Si pot declara impozit si cass pentru persoane cu care inca nu am incheiat un contract de arenda, din motive diverse?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire contract arendare Costila Costila Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca o data cu certificatul de mostenitor pentru o suprafata de teren mostenesc si contractul de arendare incheiat de cel de ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune euaditza euaditza Strabunica mea a decedat in 1996. Dupa moartea acesteia mama() a platit impozitul pe pamantul pe care aceasta la avut (pe numele decedatei prin persoana ... (vezi toată discuția)
Arendatorul a decedat. ce pot face moștenitorii pentru a rezilia contractul de arendă? vioricaber vioricaber in legatura cu un contract de arenda-mama a avut contrcat de arenda incheiat cu o firma [e 10 ani -2027 expira.Mama a murit si noi suntem cinci frati dar nu am ... (vezi toată discuția)