avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire contract arendare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire contract arendare

Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti daca o data cu certificatul de mostenitor pentru o suprafata de teren mostenesc si contractul de arendare incheiat de cel de la care am mostenirea. Trebuie sa mentionez ca acel contract de arendare a fost inregistrat la Consiliul local dar nu contine pretul, deci este nu poate fi valabil.
Pe scurt: cum trebuie sa procedez in acest caz? Notific arendasul ca acel contract nu este valabil sau notific arendasul cu un an inainte ca nu mai doresc prelungirea contractului?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters454516 , utilizator 10:17, 20 Februarie 2018
Locatiunea nu inceteaza prin moartea locatorului sau a locatarului.Cu toate acestea, in cazul locatiunii cu durata determinata, mostenitorii locatarului pot denunta contractul in termen de 60 de zile de la data la care au luat cunostinta de moartea locatarului si existenta locatiunii
Daca locatiunea a fost facuta fara determinarea duratei, oricare dintre parti poate denunta contractul prin notificare...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de arenda AlexandraDanaila AlexandraDanaila Buna ziua! Detin un pfa pe cultivarea de cereale. Am nelamurir in legatura cu contractele de arenda a caror titulari au decedat, insa a caror mostenitori nu ... (vezi toată discuția)
Cum intru in posesia unui spatiu comercial lasat mostenire? Karlina Karlina Buna seara.Va rog sa ma ajutati intr o problemă,dacă îi pot spune asa...Mătușa mea mi a facut testament cu intrare în posesie după moartea ei pentru un ... (vezi toată discuția)
Arendatorul a decedat. ce pot face moștenitorii pentru a rezilia contractul de arendă? vioricaber vioricaber in legatura cu un contract de arenda-mama a avut contrcat de arenda incheiat cu o firma [e 10 ani -2027 expira.Mama a murit si noi suntem cinci frati dar nu am ... (vezi toată discuția)