avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Certificat calitate mostenitor - Legea 10
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Certificat calitate mostenitor - Legea 10

Buna ziua,
Am un dosar pe legea 10 la ANRP. Dupa ce au analizat dosarul, cei de la ANRP, au ajuns la concluzia ca dispozitia emisa de catre PMB este eronata, in sensul ca eu sunt trecut ca unic beneficiar, desi ar fi trebuit sa fie trecut si tatal meu.
Prin urmare, ANRP a trimis dispozitia emisa de catre PMB, inapoi la PMB pentru corectare.
In acest interval, tatal meu insa a decedat (in intervalul cuprins intre trimiterea dispozitiei de la ANRP, la PMB pentru corectare).
In consecinta, acum PMB trebuie sa emita dispozitia doar pe numele meu.
Intrebarea este urmatoarea: trebuie sa fac succesiunea dupa tatal meu sau ma pot duce la ANRP doar cu un Certificat care sa imi ateste calitatea de mostenitor?
Si, presupunand ca ma duc cu acest Certificat, fara a accepta explicit mostenirea (fara sa fac succesiunea), pot beneficia de plata efectuata de catre ANRP, pentru preluarea abuziva a terenului respectiv sau va trebui sa fac si succesunea ulterior?
Multumesc,
Cu stima
Ultima modificare: Luni, 12 Martie 2018
ktistai, utilizator
Cel mai recent răspuns: ktistai , utilizator 15:33, 12 Martie 2018
Buna ziua,
Trebuie sa aveti succesiunea facuta. Nu este suficient certificatul calitate mostenitor.
Va multumesc mult,
Cu stima,
Marius
Intrebati la ANRP.
Insa daca optati pentru un certificat de calitate de mostenitor, va trebui sa acceptati mostenirea in mod expres si sa va insusiti calitatea de mostenitor (cu toate drepturile si obligatiile care decurg din asta)
Certificatul de calitate de mostenitor va atesta numai calitatea. Nu cuprinde masa succesorala.
Succesiunea va trebui facuta la un moment dat. Daca o sa doriti sa dispuneti de bun, certificatul de calitate de mostenitor nu este act de proprietate.
Multumesc mult.
Exact la acest lucru ma gandeam, ca practic pentru retrocedare, tot la succesiune voi ajunge.
O zi frumoasa va doresc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! problema mea se refera la o dezbatere succesorala. ... Pulbere-de-stele Pulbere-de-stele Buna ziua! Problema mea se refera la o dezbatere succesorala. In 2014 a murit tatal meu si nu am facut dezbatere. In 2019 a murit mama mea iar acum am deschis ... (vezi toată discuția)
Declartie acceptare succesiune elenaelisa elenaelisa Va rog sa-mi dati un sfat cum sa procedez pt a face un certificat de mostenitor cu costuri cat mai mici. Am inteles ca trebuie facuta aceasta declaratie si ... (vezi toată discuția)
Problema dosar despagubire legea 10/2001 anrp danxkx danxkx Buna ziua, Speta este urmatoarea: - Obiectul dosarului este un teren de 3200 mp aflat in intravilanul unui municipiu, autorul fiind expropriat in 1967 ... (vezi toată discuția)