avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... procent punct pensie din salariul mediu brut
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

procent punct pensie din salariul mediu brut

Va rog sa-mi spuneti care sunt limitele procentuale ale punctului de pensie raportat la salariul mediu brut, conform legii. Am facut o evaluare pe perioada 2013 - 2018 si am constatat ca daca in 2013-2015 punctul de pensie era in jur de 34,3% din salariul mediu brut, in 2016 a scazut la 32,5%, in 2017 scade din nou la 30,6%, iar in 2018 scade drasctic la 25,2%. Ma intreb daca valoarea actuala a punctului de pensie este corecta si in confromitate cu legea. Care este legea care reglementeaza acest subiect?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 13:11, 12 Martie 2018
In legislatia actuala nu exista prevedere legala prin care sa se stabileasca un raport intre salariul mediu brut si valarea unui punct de pensie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea 263 art. 102 andreipetrini andreipetrini (2) Valoarea punctului de pensie se majorează anual cu 100% din rata medie anuală a inflaţiei, la care se adaugă 50% din creşterea reală a câştigului ... (vezi toată discuția)
Intrebare: pilonul 2 de pensii privat ne scade pensia de stat ? livvv livvv Buna ziua, Am o nelamurire legata de calculul punctului de pensie . In cazul meu sunt angajat ca operator productie intr-o fabrica si contribui atat la ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza pensia cu punctul de pensie de 1000 de lei nistorsofia nistorsofia Am pensia de 720 lei de la ultima marire din ian 2017 .Cat v a fi de la 1 iulie 2017?,cum se calculeaza ? (vezi toată discuția)