avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 664 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita pentru un defunct????
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita pentru un defunct????

Buna ziua!Am primit zilele trecute o somatie scrisa de la Agentia Nationala de Administrare Fiscala-serviciul de colectare si executare silita-persoane fizice-pe numele tatalui meu in care scria ca figureaza in evidenta fiscala cu suma de 4371 lei(impozit venituri din profesii libere) pentru care s-a inceput executarea silita in temeiul titlului executoriu emis de AFP sctor 1.Problema este ca tatal meu a decedat in martie 2007!!!Tot ce stiu este ca avea un Birou Individual de Arhitectura si atat!Nu stiu ce venituri a declarat ca are,nu stiu ce s-a intamplat cu acel birou,nu stiu daca mai avea si alte venituri:hm: Cand a murit,nu a lasat niciun testament,deci am ramas in ceatza.Mentionez ca sunt unicul mostenitor si ca nu am efectuat succesiunea dupa moartea tatalui meu,in concluzie cele 2 proprietati (2 apartamente) despre care stiam eu ca "fizic" exista sunt tot pe numele lui dar sunt locuite de mine.Intrebarea mea este ce ar trebui sa fac in situatia de fata?Va trebui sa platesc eu aceea suma sau va trebui doar sa fac dovada ca a decedat si acele obligatii se vor stinge?In cazul in care nu pot plati,va fi executat silit...e absurd deoarece a decedat de 2 ani...dar totusi acele proprietati sunt pe numele lui.Ce ar trebui sa fac?Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Avocat Julea Stefan , Avocat 07:08, 26 Octombrie 2009
Ca unic mostenitor legal dumneavoastra veti prelua (mosteni) intreg patrimoniul tatalui adica atat activul cat si pasivul (datoriile). Daca ati fi acceptat mostenirea in termenul legal de sase luni de la decesul tatalui dumneavoastra, puteati sa o faceti sub beneficiu de inventar adica sa preluati doar activul mostenirii. Totusi cred ca ar fi bine sa consultati un notar public cu privire la deschiderea succesiunii. In ceea ce priveste executarea silita, va poate executa pe dumneavoastra ca mostenitor (asta in cazul in care nu veti reusi sa acceptati mostenirea sub beneficiu de inventar cum v-am spus).:hm:
Solutie practica : liniste totala din partea dvs. ANAF va face "executare silita" prin poprire. Va da gres, normal. Pentru aceasta suma se va opri aici.
Ceea ce spun are doar suport practic, nu si teoretic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune complicata!!!!!!!!!!!! severinbrasov severinbrasov Tata lmeu a decedat in luna martie. La succesiune venim eu in calitate de fiu, si sotia sa, care nu m-a adoptat, mama mea fiind decedata. Am doua credite la ... (vezi toată discuția)
Mostenire datorii zita74 zita74 Tatal meu a contractat un credit cu 3 saptamani inainte de decesul lui.Ca mostenitoare eu sunt obligata sa restitui creditul? Este vorba de un credit de nevoi ... (vezi toată discuția)
Vaduva este obligata sa achite datoriile decedatului? Delya Db Delya Db Tatal meu a luat acum cativa ani un credit doar cu buletinul (25 mil), asa, de capul lui.Neprimind niciodata vreun desfasurator cu ratele lunare ce le avea de ... (vezi toată discuția)