Bună ziua! Vreau să divorţez de soţia mea , cu care m-am căsătorit în 2009 neavând copii în urma căsătoriei. În anul 2012 părinţii mei ne-au vândut locuinţa. Anul trecut soţia mea a primit un plic, în care era citată să se prezinte la un notariat, pentru a fi de acord cu desfacerea căsătoriei dintre ea şi altă persoană, cu mult înaintea noastră.Din această cauză vreau să divorţez, iar soţia mea cere jumate din casă. Căsătoria noastră mai e valabilă, dacă ea era deja căsătorită? Contractul de vanzare mai este valabil? Toate utilităţile sunt pe numele părinţilor, Ei contribuie la toate cheltuielile casei. Ea nu aduce venit în casă pentru că are împrumuturi făcute şi neachitate, chemări în instanţă poprire pe salariu. Vreau să salvez casa, este munca părinţilor mei.
Mulţumesc!
Buna ziua,
Din cate inteleg sotia este bigama?
Din intamplare bigamia este fapta penala asa ca s-ar putea sa apara si un dosar penal.
Casatoria a doua este nula.
toate actele subsecvente casatoriei sunt nule de drept.
Contractul de vanzare cumparare nu are treaba cu casatoria.
Puteti dovedi ca nu a participat la suma de cumparare dar asta este alta problema.
Va sfatuiesc sa va adresati unui avocat cu actele pe care le detineti.
Bună ziua! Legat de căsătoria mea, anul acesta, s-a emis de Instanță, o sentință civilă, unde am cerut ca printr-o hotărâre să dispună constatarea nulității absolute a căsătoriei, depunând înscrisuri. După analiză se constată că , soția era căsătorită la momentul încheierii celei de-a doua căsătorii, potrivit art. 273 din Codul Civil este interzisă căsătoria cu o persoană căsătorită, de asemenea , art. 293 din Codul Civil alin.1 sancționează cu nulitate absolută încheierea căsătoriei. Instanța dispune și hotărăște nulitatea absolută a căsătoriei. Acum, vă rog, sfătuiți-mă cum să procedez pentru anularea actului de vânzare-cumpărare? Părinții mei sunt în viață, dar în vârstă. Nu aș vrea , să îi fac să treacă prin aceste proceduri-durează mult( a durat 2 ani această anulare). Sau fiind căsătoria absolut nulă se anulează și acest
act?
Vă mulțumesc!
Casatoria anulata nu conduce automat la anularea actului de vanzare cumparare.
Consultati un avocat caruia sa ii prezentati acel contract.
Anulare sau nulitate se obtine doar prin instanta si da va durata foarte mult si va fi si foarte costisitor caci veti plati tava de timbru la valoarea imobilului.