avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1062 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Incredintare minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Incredintare minor

Buna ziua. As avea nevoie de cateva informatii va rog frumos. Situatia sta cam asa. La varsta de 16 ani am avut o relatie cu un baiat, am ramas gravida si acum am un baietel de 11 ani. Tatal copilului l-a recunoscut, dar de la varsta de 4-5 luni ne-am despartit. El nu a mai luat contact cu copilul de atunci, nu a venit niciodata sa il viziteze,nu i-a trimis niciodata pensie alimentara. De cresterea copilului m-am ocupat doar eu si mama mea, tinand cont de varsta mea frageda am avut nevoie de un sprijin.
As vrea sa obtin incredintarea lui exclusiva, cum sa procedez?
Cum trebuie sa procedez pentru a pune copilul pe numele meu?
Daca in cei 11 ani nu s-a interesat de el si copilul nici macar nu il cunoaste putem vorbi de decaderea din drepturile parintesti?
Va multumesc anticipat.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Am inteles !!! Va multumesc frumos pentru raspunsuri. O seara cat mai frumoasa !!!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Minorul este recunoscut de tata, prin urmare, ambii exercitati autoritatea parinteasca.(autoritatea parinteasca reprezinta ansamblul de dreptul si obligatii parentale).

Autoritatea parinteasca este exercitata in comun, daca este stabilita filiatia fata de tata.( aceasta fiind regula, autoritatea exclusiva reprezentand exceptia).

Cata vreme exista un dezinteres manifestat de catre fostul partener de viata, instanta poate dispune ca dumneavoastra sa exercitati autoritatea parinteasca.

(exista motive temeinice ).

Trebuie sa va adresati instantei de tutela.

Instanta de judecata trebuie sa aiba in vedere principiul preeminentei interesului superior al minorului.

Ultima modificare: Marți, 13 Martie 2018
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot sa il decad din drepturi pe tatal copilului meu? Catalina12345678 Catalina12345678 Traiesc in concubinaj cu tatal fetitei mele.El a recunoscut-o pe fetita.dar as vrea sa stiu daca ma despart de el as putea sa il decad din drepturi si sa trec ... (vezi toată discuția)
Tatăl biologic are vreun drept asupra copilului minor în vârstă ... Ani.74 Ani.74 Tatăl biologic are vreun drept asupra copilului minor în vârstă de 2 ani jumătate atâta timp cât nu l-a interesat până acum de el? Nu a contribuit cu ... (vezi toată discuția)
Bună seara! - decădere din drepturi tata AlexandraNichitean AlexandraNichitean Am un copil de 10 luni, recunoscut de tată, doar la ambiție pentru a mă șicana pe mine .. însă nu are nici o legătură cu noi, cu copilul mai exact.. ... (vezi toată discuția)