am marea rugaminte sa ma indrumati ca sa gasesc informatiile privitoare la ce are de platit un proprietar care nu locuieste in apartament si in care lege pot gasi aceste lucruri,deoarece administratorul-ca in multe cazuri citite si auzite-imi cere sume de banii pentru intretinere pentru care nu vrea sa-mi arate nici un document justificativ ( eu nelocuiind in localitate si nu sunt prezenta cand afiseaza intretinerea)....sume de bani care sunt aproape egale cu ale persoanelor care locuiesc efectiv in bloc.
1)LEGE nr. 230/6 iulie 2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari
2)Normă metodologică din 19/12/2007 de aplicare a Legii nr. 230/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari
Pot fi scutite persoanele care liosesc doar de cheltuielile pe nr. de persoane nu si cele pe cota- indiviza
La un apartament nelocuit se platesc acele cheltuieli care se impart pe cota-parte indiviza (suprafata), sau pe nr. apartamente.
Nu plateste gaz, electrica, gunoi, cheltuieli care sunt impartite pe nr. de persoane.
Legile le puteti accesa din topicul "Documentatie specifica...." de la inceputul sectiunii.
si eu am o problema asemanatoare: adica am lipsit 3 luni din tara si acum mi se cere de administratorul blocului bani si pt acea perioada.s-a justificat ca este vorba de salariile lor si reparatii(nici nu au fost facute).
am citit ce ati scris voi; legea 230/2007, dar eu nu vad unde anume sa incadreza aceasta situatie; adica se precizeaza ce se plateste si cum se plateste ,dar nu stiu unde scrie si ca se sau nu se plateste daca nu locuiesati acolo.
de ce se numeste legea asociatiei de proprietari? proprietari sunt si cei cu case si nu am vazut sa aiba asociatii.
nu stiu, mie mi se pare lipsit de logica sa fii fortat sa platesti un serviciu care nu ti-a fost oferit; e un furt legal.
Daca veti citi legea 230/2007 si HG 1588/2007 cu atentie veti descoperi unde va incadrati.
Legea 230/2007 reglementeaza activitatea asociatiilor de proprietari infiintate in condominii, cu scopul de a administra proprietatea comuna stapanita in devalmasie de catre toti proprietarii. Este motivul pentru care aceasta lege nu este valabila pentru proprietarii "de la case".
Daca vi se pare ca legea ingaduie un furt, legalizandu-l, cu siguranta nu veti putea intelege mare lucru din lege.
Nu pot sa va spun decat un singur lucru. Dv. impreuna cu ceilalti proprietari impartiti o proprietate comuna a carei intretinere costa bani pe care trebuie sa-i achite toti proprietarii deopotriva, ca sunt prezenti sau sunt plecati.