avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1096 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Intrebare achizitionare apartament
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Intrebare achizitionare apartament

Buna seara! Sunt in procesul de a achizitiona un apartament intr-un bloc nou construit. Am semnat antecontractul prin care dezvoltatorul se obliga sa imi predea apartamentul finisat si utilat (baia) pana la jumatatea lunii urmatoare. Am primit un buget pentru finisaje (care nu este specificat in antecontract) iar dezvoltatorul ma obliga sa achizitionez cele necesare strict de la partenerii sai, spunand ca nu imi poate da banii de buget pentru a le achizitiona personal din alte parti. Partenerii nu au finisaje de calitate si practic sunt fortat sa aleg ce-mi ofera ei. Mi s-a spus ca este problema mea daca nu imi aleg ceva de la ei si imi asum urmarile (ori aleg ceva din ce mi se ofera ori pun ei ce finisaje vor pentru a respecta cele scrise in antecontract ori refuz semnarea contractului, ceea ce va duce la pierderea avansului de 20%). Este legal acest lucru? Se poate face ceva? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 07:46, 13 Martie 2018
Bugetul pentru finisaje e o donatie din partea dezvoltatorului? Donatiile pot fi conditionate.
Nu stiu daca se poate considera donatie. Practic acesta este cursul lucrurilor la achizitionarea apartamentelor noi. Si totusi nu se specifica nimic legat de asta in antecontract sau in alta parte.
Sunt bani la dispoziția dvs. Nerambursabili. Ce ar putea fi?
Ultima modificare: Marți, 13 Martie 2018
adriandimitriu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Precontract cumparare apartament AlinaPopa13 AlinaPopa13 Buna ziua, Sunt pe punctul de a achizitiona un apartament intr-un imobil aflat in constructie. Devzoltatorul este suficient de serios incat sa nu fi ... (vezi toată discuția)
Inundatie (parte de finisaj sau viciu ascus) cme2097 cme2097 Buna, Am achizitionat un apartament in 29 mai 2014 (complet finisat), direct de la dezvoltator. Din motive personale nu m-am mutat decat in 2015 incepand cu ... (vezi toată discuția)