Buna seara! Sunt in procesul de a achizitiona un apartament intr-un bloc nou construit. Am semnat antecontractul prin care dezvoltatorul se obliga sa imi predea apartamentul finisat si utilat (baia) pana la jumatatea lunii urmatoare. Am primit un buget pentru finisaje (care nu este specificat in antecontract) iar dezvoltatorul ma obliga sa achizitionez cele necesare strict de la partenerii sai, spunand ca nu imi poate da banii de buget pentru a le achizitiona personal din alte parti. Partenerii nu au finisaje de calitate si practic sunt fortat sa aleg ce-mi ofera ei. Mi s-a spus ca este problema mea daca nu imi aleg ceva de la ei si imi asum urmarile (ori aleg ceva din ce mi se ofera ori pun ei ce finisaje vor pentru a respecta cele scrise in antecontract ori refuz semnarea contractului, ceea ce va duce la pierderea avansului de 20%). Este legal acest lucru? Se poate face ceva? Multumesc!
Nu stiu daca se poate considera donatie. Practic acesta este cursul lucrurilor la achizitionarea apartamentelor noi. Si totusi nu se specifica nimic legat de asta in antecontract sau in alta parte.