avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 416 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice CMI (med. pensionar) contract cu Spital Stat-SEAP
Discuție deschisă în Achiziţii publice

CMI (med. pensionar) contract cu Spital Stat-SEAP

Buna seara.
Este nevoie de licitatie in SEAP pentru un Spital de stat ce doreste colaborarea cu un medic (pensionar) prin CMI?
Detalii:
1. In Octombrie 2017 medicul(radiolog cu competenta ecografie/Rmn/CT) a implinit 66 ani si Spitalul nu a mai dorit sa ii prelungeasca contractul de munca cu inca 1 an in baza legii 113/2016 pt modificarea art 391. alin 8 din legea 95/2006 (asa cum i se prelungise in Octombrie 2016 la varsta de 65 ani)
2. Medicul a facut solicitari scrise pentru prelungirea contractului, motivand lipsa de personal si faptul ca vor ajunge in incapacitate de funcitonare.
3 In acelasi timp, un numar de 40 de medici au facut un memoriu catre conducerea spitalului pentru a prelungi contractul medicului, pentru a nu ajunge in incapacitate de functionare.(nu exista doctori cu competenta de ecografie dornici sa efectueze ecografiile in spital)
4. In noiembrie 2017, in urma raspunsurilor negative primite atat la cererea de prelungirea a contractului , cat si la contestatia deciziei de neprelungire a contractului, medicul s-a pensionat la limita de varsta.
5. In ianuarie 2018 s-a ajuns in situatia mentionata, intrucat ceilalti medici au refuzat in scris efectuarea ecografiilor (motivand lipsa competentei, respectiv a experientei)
6. In februarie 2018 medicul pensionar a fost invitat la discutii pentru revenirea in activitate.
7. I s-a spus ca NU poate fi reangajat (nici cu 1/2 norma) intrucat este pensionar si s-ar incalca o lege (am cautat dar nu am gasit daca medicii au voie sa cumuleze pensia cu salariul)
8. A fost rugat sa isi deschida un CMI si sa semneze un contract de colaborare cu spitalul pentru plata orara.
9. In Martie 2018 dupa ce a deschis CMI, contractul de colaborare a fost semnat de "aproape toti" responsabilii (Manager Spital, Dir Medical, Dir Economic etc) cu exceptia contabilului sef care invoca necesitatea unei licitatii in SEAP.
10. Am cautat pe internet legea 98, intelegand de la diverse persoane ca un contract de CMI s-ar putea semna prin achizitie directa.
11. In dorinta de a ajuta spitalul, medicul (desi nu are contract semnat) a inceput activitatea la spital pentru rezolva problemele existente (in asteptarea decizie spitalului).

Intrebari finale:
I. Se poate reangaja direct cu 1/2 din norma la spitalul de stat, avand calitatea de pensionar la limita de varsta? (daca da va rog sa faceti trimitere la lege)
In caz ca la intrebarea 1 raspunsul este negativ.
II. Este nevoie de licitatie SEAP pentru contractarea serviciilor medicale ale spitalului, sau se poate face prin achizitie directa(tinand cont de urgenta spitalului pentru rezolvarea problemei)?
Ultima modificare: Luni, 12 Martie 2018
Crispy2014, utilizator
Cel mai recent răspuns: Faneli , utilizator 16:30, 29 Martie 2018
Nu exista chiar nici o persoana care sa cunoască ceva detalii?
Pentru intrebarea II.
Serviciile de sanatate - CPV 79624000-4 [Servicii de asigurare de personal de asistență medicală] și CPV 79625000-1 [Servicii de asigurare de personal medical] de la CPV 85000000-9
la CPV 85323000-9 - se regasesc in anexa II la Legea 98/2016. Daca valoarea totala estimata de servicii similare nu depaseste 3.334.050 lei, fara TVA, achizitia se realizeaza prin procedura proprie (nu prin licitatie in SEAP), conform prevederilor pct. 11 alin (2) lit. b) din OUG nr. 107/2017 din 20 decembrie 2017 pentru modificarea şi completarea unor acte normative cu impact în domeniul achiziţiilor publice.
Paragraful 4 din Legea cu nr. 98/2016, privind achizitiile publice
Exceptări specifice pentru contractele de servicii
ART. 29
(1) Prezenta lege nu se aplică pentru atribuirea contractelor de achiziţie publică/acordurilor-cadru de servicii care au ca obiect:
g) contracte de muncă;
Conform legislatiei muncii, contractul individual de muncă este contractul în temeiul căruia o persoană fizică, denumită salariat, se obligă să presteze munca pentru şi sub autoritatea unui angajator, persoană fizică sau juridică, în schimbul unei remuneraţii denumite salariu.
Avand in vedere ca nu se poate incheia un contract de munca cu un CMI(Cabinet Medical Individual), nu cred ca prevederile art. 29 din lege sunt aplicabile in acest caz.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bilete de avion..... lia19. lia19. Buna ziua.Va rog,daca se poate sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns.Lucrez la o institutie publica .In luna octombrie ,o parte dintr salariati trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Nota justificativa achizitie directa online(seap) ionelaeugenia ionelaeugenia Buna ziua. Lucrez consilier in cadrul Compartimentului specializat de achizitii la o autoritate contractanta. Ma intereseaza daca la achizitia directa online ... (vezi toată discuția)
Achizitii publice directe Utilizator33 Utilizator33 Buna seara, am nevoie de unele pareri legate de achizitiile directe Sunt nou in bransa si as vrea sa fac totul legal. De curand mi s a dat sa fac o ... (vezi toată discuția)