avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1314 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Oale și tigăi la prețuri astronomice.
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Oale și tigăi la prețuri astronomice.

Există vreo metodă de returnare a produselor și recuperare a banilor ?
Concret, părinții unui prieten foarte bun (oameni în vârstă, desigur) au fost invitați la o prezentare ”miraculoasă”. Probabil, cei mai mulți cunoașteți procedura, a fost descrisă pe larg în mai multe ziare, la mai multe emisiuni de știri, dar... uite că se întâmplă și azi !
A recuperat cineva bani de la acești ”binefăcători” ? Pot fi trași la răspundere ? Are cineva o soluție ?

Mie, personal, mi s-a întâmplat odată, cu persoane în vârstă din jurul meu...
În prima zi, în care a avut loc prezentarea cei dragi mie au fost convinși să semneze un contract autocopiativ, prin care se obligă să plătească unei firme (din păcate nu mai țin minte denumirea), o sumă de vreo 3.000 de lei, pentru un set de oale.
Cunoscând ”metoda”, înainte de a începe al doilea spectacol de circ, am mers în mijlocul lor și am intrat direct în subiect. Erau trei indivizi (ăn jurul meu), doi dintre ei, mai marocani de culoare și vorbeau ungurește. Am identificat veriga slabă dintre cei trei și în momentul în care le-am spus că o să chem poliția, a cedat și a rupt contractul. Recunosc, știu să vorbească foarte bine...

A fost un caz cu happy-end, dar cazul prezentat anterior, din păcate, e un fapt împlinit.

Concluzie, dacă are cineva o soluție, sau o idee, am rugămintea să îmi comunicați.
Dacă nu aveți asemenea idei, am rugămintea să aduceți la cunoștința celor în vîrstă, din jurul dumneavoastră, ceea ce se petrece la aceste ședințe de vindecare... financiară.
Poate în felul ăsta vom scăpa de acești escroci !
Ultima modificare: Luni, 12 Martie 2018
ssibiu, utilizator
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 13:21, 14 Martie 2018
Trebuie studiat contractul incheiat.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu cred că s-au speriat de poliție, mai degrabâ nu au vrut să-și bată capul. Ați rezolvat-o, ce-i drept. Soluția stă în educație. Grupul țintă e constituit din oameni needucați, cu ceva venituri constante. Nu e vorba neapărat de vârstă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Depozitare obiecte pe scara blocului misha_77 misha_77 Buna ziua, Ce masuri se pot lua impotriva unor locatari, ce au depozitat in scara blocului o banca, o masa de bucatarie si niste scaune, pe care le folosesc ... (vezi toată discuția)
Cumpararea pe internet SERGlU SERGlU Buna ziua. Am gasit un site, care spune ca are spre vanzare medicamente pentru cresterea in inaltime. Cu totul ca am fost la un endocrinolog si mi-a spus ca nu ... (vezi toată discuția)
De ce sa nu omoram caini maidanezi codulmuncii codulmuncii La inceput am fost de acord cu eutanasierea cainilor maidanezi deoarece nu este normal ceea ce se intampla pe strazi. Insa ceva din mine mi-a spus ca aceasta ... (vezi toată discuția)