avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1071 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Caut avocat sa ma reprezinte intr-un proces de drept ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Caut avocat sa ma reprezinte intr-un proces de drept familial

Buna ziua.
Am sa va prezint datele problemei si as dori sa aflu daca exista o solutie pentru a fi reprezentat in instanta ca petent.
Sunt un barbat divortat de 3 ani, iar in urma divortului a ramas o minora in varsta de 3 ani care locuieste cu mama sa.
Divortul s-a pronuntat la notar pe cale amiabila: custodie comuna cu drept neingradit la vizite (ceea ce pentru mine nu este un mare avantaj avand in vedere ca abia imi permit sa vin de 2-3 ori in tara pe an), am donat sotiei apartamentul mostenire de la parinti pentru ca fata mea sa poata locui mai departe acolo, neexistand riscul sa fie vreodata data afara de alti viitori copii ai mei sau viitoare sotii (pretentie emisa de fosta sotie), donat jumatate de teren detinut in marginimea Bucurestiului, impartit toti banii detinuti in cont in mod egal (desi doar eu eram cel care munceam avand firma), o pensie alimentara de 2500 lei lunar (pentru a acoperi toata regia casei donate si fata mea sa nu aiba grija zilei de maine si am decis ca domiciliul stabil sa fie in acel apartament donat in centrul Bucurestiului.
Cred ca reiese foarte clar intentia mea de bine pentru copilul si mama sa.
In tot acest timp scurs de 3 ani am continuat constant sa trimit la timp pensia alimentara, am reusit de cateva ori sa imi vad fata in conditiile impuse de mama sa (gen cateva ore printr-un parc) si sa ii dau sfaturi despre cresterea fetei de fiecare data cand mi-a fost solicitat sau m-a informat dupa bunul plac. Eu mi-am facut partea mea de intelegere, am si ajutat cu bani extra la evenimente ce necesitau cheltuieli suplimentare.
Din pacate partea ei de invoiala nu si-a respectat-o si problema mea cea mai mare este ca ma obliga sa imi vad fata in termenii ei.
Am incercat sa le fac bilete de avion sa ma viziteze si a refuzat in ultim moment pentru ca fata era bolnava. Am cumparat bilete de avion pentru a petrece o saptamana de Paste intr-o excursie si acum am simtit din nou cum incearca sa se eschiveze, desi am stabilit ca vom face o excursie impreuna. Cand spun impreuna ma refer la mine si sotia mea, mama fetei si sotul ei caci amandoi ne-am recasatorit de curand.
Pe langa acest fapt, fata nu a locuit niciodata in apartamentul donat si este inchiriat. Ea in continuare nu munceste, a incasat 2 ani subventie, chirie, pensie (ce mare parte continea regia acelei case pe care clar o plateste chiriasul) si traiest3 cu omul cu care s-a maritat. La cum o cunosc de materialista probabil 70% din fonduri se duc in conturi de economii, fata e bine intretinuta recunosc, dar se observa ca nu se comunica cu ea, abia am reusit sa o conving sa o inscrie la gradinita pentru a socializa, la 3 ani abia daca vorbeste cateva cuvinte. Nu sunt deloc multumit de progresul facut ca si educatie,
Din cate mi-am dat seama, dupa o cearta avuta la sfarsitul anului trecut moment in care am amenintat ca daca nu ajungem la un consens vom ajunge la proces, pentru ca mi-a inselat incredera si buna credinta ca fata va locui in Bucuresti si nu in provincie (a fost singurul.motiv pentru cafe am cedat apartamentul), simtind pericolul s-a maritat, schimbat domiciliul si am fost anuntat pribtr-o scrisoare ca si domiciliul fetei s-a schimbat la acel barbat acasa.
Pot pune la disozitie orice documente necesare, vreau sa incerc sa obtin urmatoarele lucruri: timp cu fata mea fara a fi ea de fata si fara a ma obliga sa o vad in conditiile ei, diminuarea pensiei alimentare agreata de ambele parti la divort si recuperarea bunurilor donate cu bun credinta ca urmare a inselarii increderii.
Va multumesc.
Buna dimineata,
Referitor la dreptul ca minora sa aiba legaturi personale cu parintele la care nu locueste, il puteti proteja oricand, printr-o actiune in instanta de judecata, mai ales daca situatia avuta in vedere la momentul intelegerii facute cu ocazia divortului s-a schimbat.
Avand in vedere cele mentionate de dumneavoastra pe subiectul "vizite", nu aveti cum sa nu obtineti un program de vizita proportional cu nevoia fiicei dumneavoastra, dar si raportata la faptul ca nu locuiti in Romania.
Mai mult, respectarea partii dumneavoastra de intelegere, referitoare la plata "pensiei de intretinere", care nu este oricum de o valoare mica, va sustine punctul de vedere si probabilitatea de a obtine o solutie buna.
Referitor la "donatiile" facute, situatia depinde foarte mult de forma in care au fost facute donatiile (partaj sau donatie), iar in cazul in care este vorba de donatie, de ce tip este aceasta (simpla sau cu sarcina)?! (Ca exemplu, daca donatia este data cu sarcina, adica cu obligatia donatarului (primitorului) de a face sau de a nu face ceva, mai ales in legatura cu bunul donat, exista sanse sa puteti revoca donatia.) Dar acest subiect necesita o verificare a documentelor pentru stabilirea exacta a situatiei.
Asa cum ati mentionat si Dumneavoastra, cel mai bine ar fi sa consultati un avocat, care va putea verifica intreaga situatie si vă va putea da o solutie.
Cu deosebita consideratie,
Silviu Hristodorof
Multumesc pentru raspuns. Actul de donatie a fost facut prin partaj, fiind fara sarcina.
Referitor la minor, custodia este comuna, neingradita, cu singura precizare de a nu ii fi disturbate orele de odihna si studiu. Ceea ce nu poate f vorba acum minora avand 3 ani. Nici la gradinita nu ajunge prea des avand in vedere ca este mai mult bolnava (din spusele mamei sale).
Am de-a face cu o persoana extrem de inteligenta care stie sa isi joace cartile, se trage din familie de judecatori si insasi ea a terminat dreptul.
De fiecare data cand incerc sa organizez ceva copilul se imbolnaveste, are grija sa se planga saptamani inainte pentru a avea dovezi, ba chiar in ultima instanta ajunge pe la doctori ca sa aiba toate toate cele necesare pregatite in eventualitatea unui proces.
Singura mea modalitate de a putea visa la o relatie normala cu fata mea este de a o constrange material, acum simte ca are toate atuurile in mana si isi joaca cartile dupa cum pofteste.
Problema este mult mai grava, as putea ataca inclusiv custodia insa nu este interesul meu de a imi desparti fata de mama ei naturala.
Femeia este depresiva, cu accese bipolare si am sperat ca acest lucru sa nu influenteze viata fetei mele. Sunt sigur ca in fata oricarei evaluari psihologice va pica testul cu brio, insa nu imi doresc sa o distrug, doar sa am influenta asupra vietii propriului copil.
Si daca voi castiga in instanta o pensie mai mica eu tot voi trimite cat e necesar, dar nu ca si obligatie.
Apartamentul vreau sa il recastig pentru a face un fond de colegiu pentru minora, ea tot ce incaseaza pune deoparte pentru a avea bani pentru spitale, e genul care se cauta de boli pe la Viena.
Desi sunt un om cumpatat si rece nu pot sta calm si discuta rezonabil avand in vedere ca este vorba de viata copilului meu.
Am nevoie de un reprezentant care, inainte de a face orice demers sa stea de vorba cu ea si sa ii explice ce s-ar intampla in cazul unui proces. Nu as vrea sa se ajunga acolo, pentru mine e usor sa platesc niste facturi la avocati, probabil pe ea ar distruge-o si nu asta este scopul.
Nu caut solutii pe forum, stiu si eu in mare parte dreptul familial, tot ce am facut a fost cu buna stiinta si cu buna intentie in conditiile in care divortam la 2 luni dupa nasterea minorei.
Cand munceam 14 ore pe zi sa imi platesc chiria si pensia pentru fata ea inchiria pe ascuns apartamentul, habar nu aveam ca traia la alt barbat acasa in alta localitate si desi statea acasa, isi angaja bona ca nu facea fata.
Mai multe nu am ce spune, imi doresc sa fiu ajutat pentru a face aceasta femeie sa inteleaga ca acel copil are si un tata.
Va multumesc!
Ultima modificare: Marți, 13 Martie 2018
Astrul, utilizator
In privinta "donatiei", actul de partaj trebuie verificat textual, pentru a putea gasi eventualele pârghii, in vederea stabilirii unui plan.
Referitor la custodia comună neîngradita, aceasta practica dadea libertate fostilor soti care ar fi gasit intelegere. Se pare ca in cazul dumneavoastra, doamna nu a inteles si responsabilitate aferenta acestei libertati. Un program clar de pastrare a legaturilor personale v-ar putea fi de ajutor si poate fi obtinut, in cel mai rau caz, prin intermediul instantei de judecata.
Oportunitatea modificarii domiciliului minorei o puteti stabili doar dumneavoastra.
Referitor la alegerea unui avocat, avand in vedere politica acestui portal, in momentul in care va decideti asupra unui consultant, ii gasiti datele de contact la profilul acestuia (telefon si/sau email).
Succes,
Avocat Silviu Hristodorof

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fostul sot vrea sa imi ia copilul Julietanedelea Julietanedelea Bună ziua.Sunt divortata de 5 ani.(pentru ca incepuse cu batai,dat afara din casa cu tot cu copil )custodia fetei este comuna dar ea este în îngrijirea ... (vezi toată discuția)
Divort cu fostul sot si vreau sa iau fata de la mama viitorul sot aurelia-rely aurelia-rely am plecat di propria casa din cauza amenintarilor lui,mama tine cu el ,fata a ramas la mama pina la finalizarea divortului dupa ce am fost cu politia la ea ca ... (vezi toată discuția)
Copil! rpetre79 rpetre79 La divort nu am stiut ca pot avea dreptul sa imi vizitez copilul incredintat sotului.Ce pot face acum dupa 6 ani sa-l pot vizita,deoarece tatal nu-mi ... (vezi toată discuția)