avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 997 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire creante SRL
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire creante SRL

Tatal meu, decedat in anul 2006, a fost actionar unic al unei societati comerciale cu raspundere limitata. Prin imposibiliatea majorarii capitalului social, acest SRL are activitatea suspendata din 2005 ca efect al legii. Datoriile acestui SRL se pot imputa urmasilor?
Cel mai recent răspuns: legalmgm , utilizator 19:57, 23 Octombrie 2009
denisat a scris:
Tatal meu, decedat in anul 2006, a fost actionar unic al unei societati comerciale cu raspundere limitata. Prin imposibiliatea majorarii capitalului social, acest SRL are activitatea suspendata din 2005 ca efect al legii. Datoriile acestui SRL se pot imputa urmasilor?

Buna ziua,
Numai daca acceptati mostenirea decedatului.
Daca o acceptati (in totalitatea ei), inseamna ca va sumati si activul si pasivul (datoriile) ei
Buna seara,

Multumesc pentru raspuns dar mai revin cu o intrebare:

Problema este ca vrem sa facem succesiune pentru o casa (la care tatal meu are 1/4). Exista vreun risc, daca deschidem succesiunea pe casa, sa ne trezim cu "datorii" de milioane " prin neinchiderea SRL-ului la vremea respectiva?
Are vreo legatura succesiunea pe casa cu succesiunea pe SRL?
denisat a scris:
Multumesc pentru raspuns dar mai revin cu o intrebare:
Problema este ca vrem sa facem succesiune pentru o casa (la care tatal meu are 1/4). Exista vreun risc, daca deschidem succesiunea pe casa, sa ne trezim cu "datorii" de milioane " prin neinchiderea SRL-ului la vremea respectiva?
Are vreo legatura succesiunea pe casa cu succesiunea pe SRL?

Buna ziua,
Trebuie studiate actele.
Consultati un avocat.
Cu stima,
Ultima modificare: Vineri, 23 Octombrie 2009
legalmgm, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firma Olga c Olga c Tatal meu este decedat ! Are o firma srl si are datorii. Ce se poate intampla in acest caz? Nu are activitate firma din 2014. Noi ,copiii si mama avem ... (vezi toată discuția)
Srl datorie Problema in care doresc sa va consult este urmatoarea: tatal meu a decedat in urma cu un an. Avea o societate comerciala. Din cauza unei datorii de aprox. ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas doramai doramai Buna ziua. Problema mea este urmatoarea: am 20 de ani si urmez cursurile unei facultati, organizate conform legii. Intrucat tatal meu a murit, am solicitat ... (vezi toată discuția)