avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 334 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incetare cim la implinirea varstei de pensionare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incetare cim la implinirea varstei de pensionare

Buna dimineata,
In data de 12.03.2018, am implinit 65 de ani. iar in prezent lucrez. Dupa cate stiu eu, la implinirea varstei de 65 de ani, firma la care lucrezi este obligata sa imi inceteze C.I.M. de drept, lucru pe care eu il doresc. Dosarul de pensie il voi depune la Casa Judeteana de Pensii in data de 14.03.2018.
Pe mine ma intereseaza daca firma este obligata prin lege, sa-mi inceteze C.I.M. sau nu, la implinirea varstei de pensionare si daca raspunsul este afirmativ, eu doresc sa stiu care este baza legala de a ma platii in preaviz, in continuare, daca contractul este incetat. Mentionez ca cererea de demisie am depus-o in data de 09.03.2018 si acum sunt in preaviz. Sunt obligat sa stau in preaviz?

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
La data de 12.03.2018 contractul dvs de munca a incetat de drept, potrivit art.56 alin.1 lit. c C.mun.

Dacă v-ați dat demisia preavizul s-a efectuat pana la 12.03.2018.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Art. 56
(1) Contractul individual de muncă existent încetează de drept:
c) la data indeplinirii cumulative a conditiilor de varsta standard si a stagiului minim de cotizare pentru pensionare;
Deoarece ati implinit 65 de ani,angajatorul poate sa va reangajeze cu un nou CIM,daca si Dvs.doriti!
Multumesc mult, este ok.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare c.i.m. campeanvio campeanvio In data de 12.03.2018, am implinit 65 de ani. In prezent lucrez la o firma privata si doresc incetarea C.I.M. Este obligata firma la care lucrez sa inceteze ... (vezi toată discuția)
Cumulul pensiei cu salariul Chirileanu_Maria_Ileana Chirileanu_Maria_Ileana Sunt asistenta medicala la un spital clinic judetea de urgenta, am varsta de 60 de ani si 10 luni si doresc sa lucrez pana la varsta de 65 de ani conform ... (vezi toată discuția)
Reangajare pensionar comoserv comoserv Salariatul aduce decizia de pensionare pentru limita de varsta. Doresc sa-l reangajez,trebuie sa-i incetez contractul si sa-i fac altul? Care este baza ... (vezi toată discuția)