Buna ziua,
In anul 2008 in institutia (de stat) in care lucram s-a infiintat Asociatia salariatilor cu unicul scop de a participa la programul de privatizare care se preconiza. Privatizarea nu a avut loc. Anul acesta este prima data cand se convoaca o adunare generala, scopul declarat fiind desfiintarea asociatiei.Majoritatea membrilor sunt pensionari si o parte decedati. Am aflat acum ca un fost coleg a donat/ lasat mostenire asociatiei o suma generoasa. ( nu stiu suma, nu stiu daca a pus conditii).
Intrebarea mea este : Ce se intampla acum cu acesti bani ? ce lege ar trebui sa citesc sa aflu?
In discutia purtata am aflat ca banii nu se vor intoarce la mostenitori ci ar trebui dati altei asociatii cu un profil similar. E legal ?
Ma intereseaza deoarece pe actele finale va fi si semnatura mea si nu vreau ca peste ani sa ma intrebe cineva cum s-au plimbat banii prin conturi si s-au transformat intr-o vila in cine stie ce insula.
Sedinta va fi la sfarsitul lunii martie. Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.
asa este, la lichidare banii ramasi trebuie donati unei alte ONG cu scop similar, nu se pot distribuie la membri. In schimb daca acel fost coleg facuse o donatie sau legat cu sarcina, in functie de clauzele din act se poate vedea daca nu se poate reversa acel transfer de bani si sa anunga la mostenitori, ca poate a pus ceva clauza valabila de conditionare...