avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 369 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Ordin de restrictie ?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Ordin de restrictie ?

Cum se poate obtine un ordin de restrictie impotriva unei persoane care hartuieste o alta persoana, dar nu exista legatura de rudenie intre ele (de aceea nu apelez la ordinul de protectie)
Cel mai recent răspuns: Avocat Sebastian Murariu , Avocat 12:33, 13 Martie 2018
Se poate face plangere penala pentru hartuire si sa se ceara tragerea la raspundere penala a respectivului.
Dar pana la acel moment ce se poate face ?
Aveti vreun fel de legatura de natura celor ocrotite prin ordinul de protectie (membri de familie, fosti membri, fosti concubini ? Daca nu doar plangeri penale dar durata e f mare de solutionare, atat de mare incat aproape nici nu isi are vreo finalitate demersul pe aceasta cale.
Cunoasteam si eu aceste aspecte. Nu exista legatura de rudenie, sub niciun fel nu se incadreaza pe ordinul de protectie. Ma gandeam doar ca nu am scotocit bine legislatia noastra. s-a facut plangere penala deja. Multumesc mult pentru raspunsuri.
Ultima modificare: Miercuri, 14 Martie 2018
trandafir2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordin de restrictie ContSters81546 ContSters81546 Buna ziua, Am o problema care nu inceteaza, din contra ia amploare... actuala concubina a fostului sot, ma hartuieste intr-una pe mine si pe copilul meu, ne ... (vezi toată discuția)
Buna seara! de aproximativ 6 luni, primesc mailuri, mesaje, sau ... ElizaMaria03 ElizaMaria03 Buna seara! De aproximativ 6 luni, primesc mailuri, mesaje, sau apeluri, aproape zilnic, de la un fost iubit. Desi l-am blocat de pe toate adresele cunoscute ... (vezi toată discuția)
Agresiuni fizice si verbale justme8 justme8 buna ziua, mi se pare de a dreptul hilar ce se intampla in tara asta. am o prb ,destul de penibila ,din pct meu de vedere, cu fostul concubin, pt care am ... (vezi toată discuția)