avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 606 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Acuzație de delapidare înainte de prescripția altei ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Acuzație de delapidare înainte de prescripția altei fapte penale. Sunt șanse la o pedeapsă fără executare, are rost să plătesc prejudiciul?

Buna ziua
As dori un mic sfat pentru problema expusa mai jos
Fratele meu a fost acuzat de delapidare de catre un fost angajator. Fratele meu a avut functia de agent de vanzari si a sustras din depozitul firmei, pe parcursul a 6-8 luni bunuri in valoare de 7500lei. S-a depus plangere penala, a dat o declaratie in care a recunoscut fapta atat el cat si prietena lui in calitate de martor si angajatorul a recuperat 3000lei din prejudiciul total de 7500lei pana in prezent. Neavand posibilitati sa plateasca in continuare, angajatorul cu avocatul acestuia au grabit procedurile de trimitere in judecata si urmeaza pe 29Martie infatisarea. Am platit un avocat pentru a studia dosarul si pentru a primi sfaturi legate de aceasta situatie, dar mi s-a comunicat doar ca ar fi existat varianta de reincadrare a faptei la furt in loc de delapidare ,pentru a obtine o pedeapsa mai mica dar data fiind situatia in care fratele a recunoscut prin declaratie scrisa fapta, acest lucru nu este posibil si ca singurul lucru pe care il putem face este sa ne resemnam asteptand decizia judecatorului. Mentionez ca exista o pedeapsa de 1 an si 6 luni cu suspendare in trecut, care nu s-a prescris si care cu siguranta se va adauga la actuala decizie. Eu in calitate de frate sunt dispus sa platesc diferenta de bani pentru recuperarea in totalitate a prejudiciului doar in situatia in care exista vreo sansa ca actuala condamnare plus cea de 1an si 6luni nu se va finaliza printr-o condamnare cu executare. Nu doresc sa fac acest sacrificiu ca apoi sa existe si o condamnare cu executare, pentru ca in acest caz fratele meu nu va avea incotro decat sa isi plateasca singur datoriile. Deci in concluzie, exista vreo sansa ca dupa cele expuse mai sus sa ne alegem cu o condamnare cu suspendare?
Multumesc anticipat
Ultima modificare: Miercuri, 14 Martie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 21:20, 13 Martie 2018
Infractiunea de delapidare este savarsita in termenul de supraveghere?
Nu cunosc terminologia juridica, dar daca va referiti la perioada de pana la prescrierea faptei, da, acuzatia de delapidare a fost adusa inainte de prescrierea primei pedepse.

Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Infractiunea de delapidare este savarsita in termenul de supraveghere?

Daca aveti avocat angajat, o sa va explice.
Trebuia să întrebați avocatul care a studiat dosarul daca se afla in termenul de încercare.
Este un aspect foarte important si de acest lucru depinde daca ar avea sau nu sanse la o pedeapsa cu suspendare.
Si daca nu recunoștea si existau probe situatia era aceeași...
Era bine ca avocatul sa fi fost de la început angajat si nu tarziu...
Ultima modificare: Marți, 13 Martie 2018
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Da, am, cu toate astea am vrut sa cer si o alte pareri. Multumesc de raspuns.

Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Daca aveti avocat angajat, o sa va explice.

Alte discuții în legătură

Delapidare polegnala polegnala Buna ziua,am comis fapta de delapidare in urma cu cateva luni....prejudiciul este undeva la 3000 lei ,am recunoscut fapta de prima data a politie,apoi am fost ... (vezi toată discuția)
Delapidare nelutza78 nelutza78 Care este pedapsa pentru un dosar de delapidare intentat mie pentru suma de 745 de lei.Am lucrat ca si casiera la un magazin si am luat din casa in decursul ... (vezi toată discuția)
Executare sau suspendare? user3107 user3107 Buna ziua, o cunostinta in anul 2016 a primit o condamnare cu suspendare cu termen de incercare de 2ani si 6 luni, iar in 2018 in ultima luna de incercare a ... (vezi toată discuția)